Проблем с централното заключване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- tougedemon
- Потребител
- Кара: BMW 318is M42B18 Mazda MX-3
Проблем с централното заключване
Здравейте. Имам проблем с отключването от предна дясна врата. Когато заключа с ключа, освен тази врата се заключват всички останали, тоест сработва централното, но когато отключа пак от нея, се отключва само тя. Останалите си остават заключени. Колата е 92-ра година, няма EWS, имобилайзер, аларма и допълнително централно. Разглобих вратата и извадих бравата с машинката (6 крачета на буксата) и външната дръжка. Бравата изглежда, че се движи добре, не задържа и не запира никъде. Тествах двете микроключета в машинката на бравата и си работят и двете. Цъкат си и правят верига когато са натиснати. За всеки случай пробвах и с друга машинка, но няма разлика. Има едно микроключе на външната дръжка, то също си работи. Прозвъних кабелите от буксите на бравата и дръжката до маншона на вратата. Всичко изглежда нормално и не се вижда да има скъсани или протрити кабели. Модула на централното е ZVM 61.35-8 353 569.
Преди години имаше подобен проблем със същата врата, но тогава до колкото си спомням май не винаги заключваше останалите врати. Тогава пробвах с няколко други модули за централното и не се оправи. След това ми подсказаха да проверя кабелите в маншона на багажника (седан) и се оказа, че са накъсани. Тогава изрязах старите кабели и запоих направо парчета хубави кабели от двигателна инсталация (не китайски боклуци) като запоих от страната на калника зад стопа и от страната на капака на багажника (вътре в капака), с цел когато се отваря и затваря капака, да не се пречупват кабелите където са спойките.
Заключването и отключването от лявата врата си работи перфектно. Някакви идеи къде да търся проблема?
Преди години имаше подобен проблем със същата врата, но тогава до колкото си спомням май не винаги заключваше останалите врати. Тогава пробвах с няколко други модули за централното и не се оправи. След това ми подсказаха да проверя кабелите в маншона на багажника (седан) и се оказа, че са накъсани. Тогава изрязах старите кабели и запоих направо парчета хубави кабели от двигателна инсталация (не китайски боклуци) като запоих от страната на калника зад стопа и от страната на капака на багажника (вътре в капака), с цел когато се отваря и затваря капака, да не се пречупват кабелите където са спойките.
Заключването и отключването от лявата врата си работи перфектно. Някакви идеи къде да търся проблема?
- tougedemon
- Потребител
- Кара: BMW 318is M42B18 Mazda MX-3
Re: Проблем с централното заключване
Днес пробвах да прехвърля дясната брава с машинката, на лявата врата. Заключва и отключва, тоест всичко е наред с бравата и машинката. Вече наистина започвам да си мисля, че ZVM не поддържа функция за отключване на всички врати от дясната врата. Модула изглежда наред отвътре, няма окиси или други видими проблеми.
2 мнения
• Страница 1 от 1