Проблем с хидравличната рейка!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с хидравличната рейка!

Мнение от mirmidon » 08 Фев 2007, 15:39

Днес ходих при майстор да ми сменя хидравличното масло и се оказа че имам теч. Като стисна гуменият маншон от десната страна на рейката потече масалце (става вапрос за не шофьорската страна). Не я разваляхме понеже нямаме резершни части. Кажете какво има там семерин и какво друго и възможно ли е да се закупи само то и да се подмени. Ако някой е имал такава повреда, нека каже как я е отстранил! Възможностите за ремонт какви са? Трябва ли нова рейка и колко пари стува нова и на старо? Благодаря!
B M W и всички останали!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 08 Фев 2007, 16:55

Кофти работа с тия рейки, чудя се кога ще роди и мойта, с тая жега дето и давам... ето какво е писал Енджи в една важна тема:
Engi написа:Хидравличната рейка - много често срещан проблем при Е36. от къде тръгва всичко? всички трябва да знаете, че НЕ ТРЯБВА да навивате волана до край и да го задържате там. дори и на обратен завой, винаги го отпуснете 5см. в обратната посока. в момента, в който той опре в края, моментално се усеща как оборотите падат сас 100тина на долу. точно това е показатела от претоварването. не го задържайте, просто го отпуснете лекичко и те се нормализират. от там идват повечето проблеми с рейката, защото се вдига прекомерно налягане и особенно ако решиш да рисуваш по асфалта, с навит до край волан и високи обороти на двигателя, със сигурност си я издухал. ако приемам, че така или иначе това вече се е случило. ще я познаеш по това, че почва да тече масло, да свири на моменти, при определени натоварвания волана на моменти втвърдява и т.н.т. Правилната стратегия, според мен, е хидравлична рейка втора ръка. Има и късметлии, който са успяли да издухат само семерингите на рейката, но те са малко. в повечето случай направо се получава пробив в блока й и тогава единствения начин е замяната. за тези, които не знаят, рейката от Е34 също става на Е36, но трябва да се смени заедно със стойката от Е34, защото иначе няма да може да бъде пригодена. ( не знам колко е вярно, но съм чувал, че рейките на Е34 са доста по-надежни). горе долу това ми хрумва сега за рейката...

Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 08 Фев 2007, 16:58

само дет Е-34 не с рейка , а с кутия :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 08 Фев 2007, 17:01

Той да не е имал предвид е30...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от aleikum » 08 Фев 2007, 18:18

mirmidon, за нова по-добре да не мислиш. Когато имах проблем с рейката ми споманаха цена от около 2000 лева.. Колко е вярно така и не разбрах. Единят вариант е да търсиш 2-ра ръка, а другия - рециклация. Аз реших да избера опция 2 и вече 8 месеца карам колата без проблеми. Цената, която ми поискаха беше около 400 лева (със сума ти неща, които допълнително изникнаха като консумативи). Факт е че не протече отново. Късмет или навреме хванат проблем... Използвах услугите на фирма около Окръжна болница (Младост 1). Ако ти е интересно ще изровя бележките и ще намеря кординатите им. Трябва да са из.. колата :lol:
http://wolves.badandmad.net/ - еърсофт клуб "Вълци"

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 08 Фев 2007, 22:39

извадил си късметлия с рециклирането,темата е дискутирана и преди само нз защо толкова сате обръснали цените които бяха опоменати там(по памет) са около 150-200лв но съвета на колегите беше да се вземе нова(употребявана но читава)
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 09 Фев 2007, 1:09

При мен има колкото щете втора ръка по 150/200лв. Моят майстор се обавда и му казаха, че имат много, но все пак мисля, че има още жишот моята рейка :) Дано!
B M W и всички останали!

Назад към E36