За ламбда сондите и премахване на катализатора ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 31 Дек 2006, 18:19

Добре де. Катализаторите нови ясно са много скъпи (специално за моя модел е 2000 и малко отгоре лева). Обаче гледам, че продават нови и предни гърнета за този модел, които са на мястото на катализатора и струват доста по-поносимите 700 кинта (пак за моя модел).

Това не е ли малко по-добър вариант от използването на неоригинални части и преправянето на системата с н-броя резонатори и т.н.? В смисъл - да си взема човек обикновено гърне, но пак да си е оригинално. Тогава едва ли ще има и големи разлики при емисиите. Т.е. ще си като на обикновена кола без катализатор.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 08 Яну 2007, 15:31

Вчера качих моята на канал и видях как стоят нещата със сондите.
При мен има две тръби едната е от първите 3, втората от другите 3 цилиндъра, тези две тръби продължават и влизат в една, на 10см от катализатора. Ламбда сондите се намират на двете тръби, доста преди катализатора. Т.е. не са една преди и една след катализатора, ами са по една за всяка тройка цилиндри. Та не виждам проблем при махането на катализатора.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 08 Яну 2007, 18:54

Ахааааааааа :) :idea: :idea: :idea: мерси Joro за информацията.
Аз тъй като не съм виждал как точно са сложени двете сонди се чудех защо ще слагат пред и зад катализатора като сондите мерят нивата на кислорода в изгорелите газове за да се определи богата или бедна е сместа, а катализатора си има съвсем друга работа да намалява токсичността на газовете и не би трябвало от него да зависи работата на двигателя.
Не ми се е отдавал случай да се базикам с кола с две сонди до сега, все с една ми се падат :):):):):):):):), но вече ми се поизясни картинката с тия две сондички.

Потребител
Аватар

Мнение от abcd » 09 Яну 2007, 1:21

аэ съм само с тръба до последното цокало на ауспуха,така доиде от Италия-раэход 7.5л мешано,ОМВ алпин.колата ми е на 340 000км,но имам друг проблем с масло в атифриэа.

Предишна

Назад към E36