Е36 1992 г 320 бензин не се засилва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Е36 1992 г 320 бензин не се засилва
Зсравейте всички. Кокато се връщах от морето по магистрала Тракия ми направи впечатление следното: по надолнищата при изключване от скорост колата не се засилва , даже напротив намалява. За пръв път съм с тази кола. Предишните коли с които съм ходил, сякаш се засилваха по тези места. Може и аз да се заблуждавам, не знам. Та въпроса ми е : какво да проверя дали е в ред , можо бе лагери? Или нещо друго? Може би това е нормално да модела??? Става дума за БМВ е36 320 с АГУ. 1992г. Благодаря предварително.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Е36 1992 г 320 бензин не се засилва
Аз не се сещам за места по Тракия с чак такива наклони, че автомобил да може да ускорява по инерция. Дори и да има проблем щеше да усетиш и други признаци - лагерите щяха да шумят, а ако бяха спирачките - щяха да ти греят доста.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Нищо и няма на колата,не търси причини в нея.Има доста места в Бг с такива аномалии
http://webstage.bg/izchezvashtata-balga ... chuli.html
ivoo написа:Нищо и няма на колата,не търси причини в нея.Има доста места в Бг с такива аномалии
Освен тези за знам поне още 5-6 такива места
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Защо по инерция, след като на скорост по наклон без газ колата харчи по-малко? 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Все пак след като спреш си пипни дали спирачките са горещи.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Тфа с колко километра в час става, че и мойта от 140 като пусна газта и намалява до към 80, след което почват да ме псуват и се налага да ускоря подавайки и! 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
bum_bum написа:Защо по инерция, след като на скорост по наклон без газ колата харчи по-малко?
Даже връща ако си бил внимателен и нежен с нея

Но да виж си спирачките.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Москвич 408 много добре се засилва по инерция....
п.с Скоростите да не са автоматични?
п.с Скоростите да не са автоматични?

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
ivoo написа:Нищо и няма на колата,не търси причини в нея.Има доста места в Бг с такива аномалии
Малко

Като прочетох поста ти, колега, още преди да отворя линка се сетих за едно място... Намира се точно в района на Вършец, но преди Спанчевци, като идваш от Бързия и Берковица.
С баща ми много пъти сме се чудели защо колата там спира вместо да ускорява, и веднъж спряхме на място и колата тръгна все едно нагоре

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
Да и аз съм минавал от там 
Колкото до наклона на магистрала Тракия единствено от Вакарел към София и от София преди Ихтиман има има няколко места където може да се кара по инерция ако така си решил. Иначе другаде няма такова място по пътя за морето с достатъчно голям наклон. А и все пак да си чувал за аеродинамика
И също така от всички изброени неща погледни си гумите и на колко атмосфери са.

Колкото до наклона на магистрала Тракия единствено от Вакарел към София и от София преди Ихтиман има има няколко места където може да се кара по инерция ако така си решил. Иначе другаде няма такова място по пътя за морето с достатъчно голям наклон. А и все пак да си чувал за аеродинамика

И също така от всички изброени неща погледни си гумите и на колко атмосфери са.

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Има едно място в София, което знам, където колата си държи същата скорост, с която си я засилил - това е от Младост към Дианабад покрай метрото, едно място в което ускорява - от ТВ кулата надолу. По магистралата има много оптически измами, не разчитай на това което виждаш. Пипни си колелата - ако не загряват, значи нямаш блокирали спирачки.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
Идеята не е колата сама да се засили. Става дума , че както пише колегата по горе , след като на 140 км/час освободя към края на наклона е на 80-90 км/час. Става дума за наклоните около Карнобат в посока София. Верно е , че не са чак такива колата сама да се засили. Минавал съм много пъти по същите места с дизелов Мерцедес W203 и сякаш при него инерцията се задържа по - дълго време. Може би оказва вличние че , Е36 е по - ръбесто, посоката на вятъра също е от значение..... Явно колата си е ОК и аз съм се заблудил, но благодаря за отговорите,
13 мнения
• Страница 1 от 1