АБС помпи М3 и останалите по- надолу

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

АБС помпи М3 и останалите по- надолу

Мнение от ///M Rider » 20 Юни 2017, 14:17

Господа ... имам едно питане . Интересува ме разликата на АБС помпите при М3 и тези модели по-надолу по веригата + при малолитражките.

Примерно при мен е с бял етикет и 5 отвора с 5 тръбички ,при М3-ките е със жълт или син етикет ,като при жълтия са подредени 4 отвора в един ред . Има значение по принцип как командва самото спиране първо предни и после задните или всяко едно по-отделно ... е тия всички разлики ме интересуват ,на кой модел каква е и защо ... :dunno: Идеята е ,че на Е36 с барабани ,ще се преминава към дискови апарати ,което е ясно как става ,но ............................. понеже дисковете ,ще са преформънс и една идея по големи от тези на М3 ,а и дори и да са на М3 ,ще трябва абс помпа от м3. За това ми е питането ,коя какъв принцип има на работа и при кои модели ?
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: АБС помпи М3 и останалите по- надолу

Мнение от Nukem » 20 Юни 2017, 14:43

те нали на всички е36 от 1.8 до м3 помпите са еднакви каъо диаметър бутало, ако се търси 25мм трябва уж от м3 е30 или 750ли, аз ей тази схм си харесал:
http://m.ebay.co.uk/itm/ATE-Hauptbremsz ... ING_ACTIVE
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 20 Юни 2017, 15:39

Той пита за АБС помпата.

Нямам представа каква е разликата между АБС помпите, но мога да ти дам моите впечатления от големи спирачки+АБС и спирачна помпа от 316i т.е. като твоите барабани отзад.

По принцип спирачният баланс трябва да е статичен и да зависи изцяло от диаметъра на буталата в системата, а не от АБС-а.

Аз обаче имам известни проблеми с реакцията на АБС-а към задната ос. При тежки спирания задните колела блокират, не ме завъртат, защото АБС-а се намесва, но има някакво време в което се влачат. Частично си го реших проблема с промяна на компоненти по окачването и настройка на кембъра, но според мен АБС системата на 316 се разминава с нуждите на големите спирачки, което разбира се е нормално.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Rider » 20 Юни 2017, 19:03

Ясна ми е работата ,оборудвал съм се със заден мост от М3 ево Д2 апарати 330 мм 6 бутални на 4 бутални и абс помпа от М3 ево ,идеята ми е коя на какъв принцип работи при М3-ките ,понеже я взех от Данчо ... от Добрич и го питах на неговите М-ки ,какви са и той каза жълти ,за това му казах, да ми прати и на мен жълта ... И той се чудеше ,каква да ми прати понеже имал такава със син и жълт етикет. И ми каза че едните работят на принципа първо предните два спират ,после задните два диска и другия: Всяко колело за себе си ... А иначе си харесах един главен спирачен цилиндър на брембо ,ако е истинско брембо де ,ама това ще е за другия проект ------> https://www.topavtochasti.bg/rezervni-c ... 112-m3-3-2
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 20 Юни 2017, 22:51

добре, а това брембо за отвора пише 20.64 и 25 кой от двата е диаметърана буталото.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Rider » 21 Юни 2017, 21:28

Честно ,казано сигурно и те НЕ знаят ,какво имат ... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 21 Юни 2017, 23:13

Моята абс помпа ту работи, ту не работи и влезнах във филма с търсенето на такава.

Оказва, се че има адски много различни модели помпи. Едно бързо търсене в Google снимки за "абс помпи на е36" и виждаме, че ни излизат безброй различни снимки на различни помпи.

На едни и същи двигатели са монтирани различни помпи дори. Имам няколко познати със същия мотор като мен М44Б19 и всички сме с различни помпи като номера и не само.
Стигнах до следното заключение. Най-общо казано се делят на два вида. На такива:
Изображение
И на такива:
Изображение

След това се делят на коли само с АБС и без АСЦ и на коли с АБС и АСЦ. След това идва момента, че при едни и същи години и двигатели се слагат различни помпи.
Гледах помпи за 1.6 , 1.8 , 2.0 , 2.5 и от 2.8. на пръв поглед изглеждаха еднакви, но номерата им бяха различни. Предполагам и в буксите има разлика, едните май са с правоъгълна, другите са с кръгла.

Ще използвам темата да попитам електрониката на втория вид поправя ли се? Сигурен съм, че проблемите са в нея, а не в самата механика на помпата и искам да обслужа "новата стара " помпа преди да я сложа на колата. Предполагам кофти спойки или нещо подобно :bchug:

Назад към E36