Почукване при отпускане на съединителя 318i и друго..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Почукване при отпускане на съединителя 318i и друго..
Здравейте колеги, от днес съм горд собственик на най-обикновено, запазено, стоково Е36 318i - M40B18. Първите ми впечатления са доста добри, но до тук ми направиха впечатления две неща - първото е, че при нормално отпускане на съединителя в свободно състояние (без да е на скорост), при вдигането някъде към средата на хода му има едно леко еднократно почукване. Пускам съединителя нагоре, и в средата на хода - чук (леко)
Знам, че съединителя е на помпа, не е на жило, та все пак това нормално ли е? Иначе отделя перфектно, няма виене няма миене няма шумове, всичко останало при скоростите и съединителя за момента е перфектно. И друго, което ми направи впечатление - значи, гася колата, вадя ключа, и от конзолата някъде там, където се регулира климатика (с копчета е такава конзолата), се чува едно тихо жужене, звук... как да го кажа.. Чува се буквално сякаш нещо там работи и просто не е изключено. Много тихо е и трябва да се заслушам за да го чуя, но въпроса е защо аджеба след като угася колата и извадя ключа дори, нещо там ще работи, в областта на конзолата.. или поне от тая област там го чувам.
За сега това е, скоро вероятно ще валят и още въпроси от мен, понеже за първи път се качвам на BMW машина
Благодаря на отзовалите се с помощ 

За сега това е, скоро вероятно ще валят и още въпроси от мен, понеже за първи път се качвам на BMW машина

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Почукване при отпускане на съединителя 318i и друго..
В самото управление на климатика има малко вентилаторче, него чуваш да работи - т. е. нормално е. За съединителя обаче не е нормално. Закарай я на канал и се опитай да разбереш от къде идва чукането.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Почукването е от вилицата кото движи лагера. В момента в който тя го подпира чуваш звук. Когато почне да трака като не си натиснал съединителя, вече е самия лагер и чак като се счупи или износиш феродото, ще е необходимо да ги смениш комплект.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- CH2222
- Потребител
-
- Кара: Е 36 323 1997 , SLK 200 1997
- Мечтае да кара: E 36 328 и Е 36 Кабриолет
Смени маслото на ск.кутия.Ако няма промяна в звука,виж предишното мнение и се подготви за смяна на пр.лагер и със сигурност диска и т.н.
- Александър89
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Подводница
Oправи ли се колега и от какво беше?
Все още си потропва при пускането на съединителя колега. Аз му свикнах даже ... Въпроса е, че като цяло се разбра, че съединител (комплект) си е за смяна. Примелва лагера често. Усещам, че на моменти и съединителя приплъзва. За смяна си е целия комплект. Карам я рядко в момента така или иначе, но скоро ще иска смяна. След като сменя комплекта бих предположил, че и въпросното потропване ще спре или поне ще утихне малко. Ще пиша пак когато сменя съединителя 

- Александър89
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Подводница
Ok, пиши да можем да заключим темата 

9 мнения
• Страница 1 от 1