Почукване при отпускане на съединителя 318i и друго..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Почукване при отпускане на съединителя 318i и друго..

Мнение от Lenux » 12 Май 2017, 9:54

Здравейте колеги, от днес съм горд собственик на най-обикновено, запазено, стоково Е36 318i - M40B18. Първите ми впечатления са доста добри, но до тук ми направиха впечатления две неща - първото е, че при нормално отпускане на съединителя в свободно състояние (без да е на скорост), при вдигането някъде към средата на хода му има едно леко еднократно почукване. Пускам съединителя нагоре, и в средата на хода - чук (леко) :paranoid: Знам, че съединителя е на помпа, не е на жило, та все пак това нормално ли е? Иначе отделя перфектно, няма виене няма миене няма шумове, всичко останало при скоростите и съединителя за момента е перфектно. И друго, което ми направи впечатление - значи, гася колата, вадя ключа, и от конзолата някъде там, където се регулира климатика (с копчета е такава конзолата), се чува едно тихо жужене, звук... как да го кажа.. Чува се буквално сякаш нещо там работи и просто не е изключено. Много тихо е и трябва да се заслушам за да го чуя, но въпроса е защо аджеба след като угася колата и извадя ключа дори, нещо там ще работи, в областта на конзолата.. или поне от тая област там го чувам.

За сега това е, скоро вероятно ще валят и още въпроси от мен, понеже за първи път се качвам на BMW машина :) Благодаря на отзовалите се с помощ :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Почукване при отпускане на съединителя 318i и друго..

Мнение от ~Мишо~ » 12 Май 2017, 11:56

В самото управление на климатика има малко вентилаторче, него чуваш да работи - т. е. нормално е. За съединителя обаче не е нормално. Закарай я на канал и се опитай да разбереш от къде идва чукането.

Потребител
Аватар

Мнение от Lenux » 12 Май 2017, 14:46

^ Благодаря ти колега! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 12 Май 2017, 15:24

Почукването е от вилицата кото движи лагера. В момента в който тя го подпира чуваш звук. Когато почне да трака като не си натиснал съединителя, вече е самия лагер и чак като се счупи или износиш феродото, ще е необходимо да ги смениш комплект.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар
Кара: Е 36 323 1997 , SLK 200 1997
Мечтае да кара: E 36 328 и Е 36 Кабриолет

Мнение от CH2222 » 12 Май 2017, 20:07

Смени маслото на ск.кутия.Ако няма промяна в звука,виж предишното мнение и се подготви за смяна на пр.лагер и със сигурност диска и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от Lenux » 15 Май 2017, 14:28

Благодаря колеги!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Подводница

Мнение от Александър89 » 02 Юни 2017, 12:19

Oправи ли се колега и от какво беше?

Потребител
Аватар

Мнение от Lenux » 05 Юни 2017, 21:53

Все още си потропва при пускането на съединителя колега. Аз му свикнах даже ... Въпроса е, че като цяло се разбра, че съединител (комплект) си е за смяна. Примелва лагера често. Усещам, че на моменти и съединителя приплъзва. За смяна си е целия комплект. Карам я рядко в момента така или иначе, но скоро ще иска смяна. След като сменя комплекта бих предположил, че и въпросното потропване ще спре или поне ще утихне малко. Ще пиша пак когато сменя съединителя :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Подводница

Мнение от Александър89 » 06 Юни 2017, 7:34

Ok, пиши да можем да заключим темата :)

Назад към E36