Реглаж на заден мост и несиметрия в позицията на колелата?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Реглаж на заден мост и несиметрия в позицията на колелата?

Мнение от kagebista » 01 Май 2017, 19:27

Здравейте колеги.
Имам следната "аномалия" в позицията на задните гуми. На посочената снимка разстоянието от гумата до прага и веждата е повече, отколкото от другата страна. От страната на шофьора седи симетрично с единакви фуги спрямо веждата и срещуположно бронята. Но от другата страна позицията на джантата с гумата е с 1см по напред към прага и следователно с толкова по-голяма фуга към бронята.
На скоро вдигах колата да слагам повдигащи тампони над пружините и забелязах при вдигане от пасажерската страна как цялото колело отива и почти допря прага. От другата страна вече бях сложил тампона и там нямаше такова изместване. И вече като спуснах колата на края - пасажерското колело се намести, но остана по-напред спрямо срещуположното. Преди това не помня да съм забелязвал такова нещо, а няколко пъти съм я вдигал за смяна окачване, джанти, реглаж фиби и прочие.
Никога не ми се е налагало да ремонтирам нещо по задния мост. На същото колело е сменян лагер на главина от предишния собственик. Хванахме го по контра гайката, която не беше сплескана на оригиналните места след въпросния монтаж.
Колата не хлопа отзад, не сее, не носи, не прави различни следи, удари и прикрити жокери няма. Видимо всичко е здраво.
От реглаж и с реглаж оправят ли се тези положения при задният мост?
И евентуално ако е проблем на някакъв консуматив или част къде да гледам?
Благодаря.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Реглаж на заден мост и несиметрия в позицията на колелат

Мнение от spirco » 02 Май 2017, 12:09

Хоризонталната позиция на колелото би трябвало да зависи само от шенкела. Горният и долният носач би трябвало да определят само наклона по вертикала. Така че според мен ако има хоризонтално изместване трябва да се види шенкела как е, тампона към купето а и самото купе където ляга скобата за тампона на шенкела.

a2ac.png

Говоря за 1, 4, 17 от схемата по - горе.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E36