Промиване на мотора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Промиване на мотора
Според вас добре ли да се прави промиване на мотора след смяна на масло, преди да се налее новото.Вреди ли не6то на двигателя ?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
По принцип не вреди ама не ти препоръчвам... на бмв двигателите повечето са чистички.. поне съдя по моя и на приятелите ми, които карат баварки.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Прекалено честото промиване с концентрати е вредно. Т.е. промиване съм чел препоръчват да се прави през 2-3 смени на маслото и то само ако е много черно и "мръсно".
А иначе има на Приста една промивка дето е 4л туба. Източва се маслото налива се, работи колата около 10 мин и пак източваш...за нея съм чувал, че била безвредна и можела да се ползва при всяка смяна на масло.
А иначе има на Приста една промивка дето е 4л туба. Източва се маслото налива се, работи колата около 10 мин и пак източваш...за нея съм чувал, че била безвредна и можела да се ползва при всяка смяна на масло.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
По скоро ме притеснява че от добавката все пак нещо остава в мотора, а това едва ли ще подобри качеството на маслото.
Добавката за промиване се сипва в старото масло да поработи малко и тогава го източваш.
Аз дори си бях купил такава течност на Liqui Moly но така и не я сипах, казаха ми, че мотора ми е на доста километри, поизносен и повдигачите щели да се разтропат повече ако се промие:)
Имаше някъде хубава тема точно дали да промива или не и там преобладаваше мнението да не се промива мотора.
Аз дори си бях купил такава течност на Liqui Moly но така и не я сипах, казаха ми, че мотора ми е на доста километри, поизносен и повдигачите щели да се разтропат повече ако се промие:)
Имаше някъде хубава тема точно дали да промива или не и там преобладаваше мнението да не се промива мотора.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Аз правих промивка само като купих колата.Сега си сменям маслото
редовно и просто няма какво да се промива.
редовно и просто няма какво да се промива.
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
Mileitiii написа:Освен с тези добавки как може да се промие , аз съм чувал , че става с нафта .
Как се източва промивката(ПРИСТА-шмиргел) или си караш с някакви проценти от нея.?!
За мен е пълна загуба на време и скапване на мотора.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
значи такава почистваща добавка се слага между 2 смяни на маслото и нейното деиствие да премахни полепените отлагания от маслото и е добре да се прави нищо не скапва
10 мнения
• Страница 1 от 1