БМВ Е36 320 - m50b20 1994 ПРОБЛЕМ С ЖИЦИТЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Biaisitiei4
- Потребител
-
- Кара: Renault Megane Scenic
- Мечтае да кара: Fiat 500 the old one
- Детайли за колата: В цвят бебешко синьо
БМВ Е36 320 - m50b20 1994 ПРОБЛЕМ С ЖИЦИТЕ
Здравейте колеги , за пръв път пиша тема в форум така че се извинявам ако нещо не е наред с поста ми . Та на въпроса . Приятел си купи БМВ е36 и аз се заех да го поправям. Има не малко проблеми . Забелязах че предишния собственик е правил някакви шашми с кабелите и по точно с компютъра . Преди да започна каквито е да е работи закарах колата да я прочетат но не излезе абсолютно нищо . После видях че на порта за четене е запоявано (има запоявани жици отиващи към някакво реле ) , видимо преправяно и не оригинално . Моето предположение е че предишния собственик му е засветило таблото и вместо да оправи проблема просто е "тунинговал" компютъра че да не показва проблеми . Моята молба е ако някой може да ми каже от къде мога да намеря диаграми на жиците от някое ръководство или нещо подобно . Или случайно ако знаете какво е това реле което е сложил до OBDто

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Re: БМВ Е36 320 - m50b20 1994 ПРОБЛЕМ С ЖИЦИТЕ
Колега най-добре да качиш някоя снимка какво е правено, или поне да кажеш на кои пинове на буксата за диагностика е вързано това реле, че така да се гадае е трудна работа.
- Biaisitiei4
- Потребител
-
- Кара: Renault Megane Scenic
- Мечтае да кара: Fiat 500 the old one
- Детайли за колата: В цвят бебешко синьо
Re: БМВ Е36 320 - m50b20 1994 ПРОБЛЕМ С ЖИЦИТЕ
Разбира се , утре по светло ще направя снимки . Попринцип разбрах за какво е релето - за газовата инсталация е , която свалих . Колата попринцип трябва да е програмирана да държи оборотите за момент след като пусна педала за газта и преди няколко дена го правеше , но после спря . Също така прозорците трябва да се свалят и качват сами при отваряне и затваряне на вратите и го правеше за около 5 минути и после сякаш се развали и спя .
Колата харчи зверски много и дори да откача дебитомера или каквото и да е не прави никаква разлика (дебитомера съм го проверил и работи) . Днес установих защо не работи и check engine светлината - предишния собственик явно и километража е сменял с такъв от дизел и писти не ходят към самата свелина .
Голяма част от жиците отиващи към ДМЕ-то и към купето са правени и запоявани и направо не знам от къде да започна със снимките .
. Абсолютно нов съм към тази сфера при колите (компютри и жици) , но се надявам че ще успея да го оправя .
. В крайна сметка аз съм свалил почти всичко от купето и е само на жици и конектори и ми остава и при двигателя да разглобя всичко и да намеря правилните диаграми из нета за да мога да го сглобя отново . Поне засега все още пали и се движи .

3 мнения
• Страница 1 от 1