Ремонт на радиатор за парно.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Ремонт на радиатор за парно.
Може ли някой да ми каже как да сменя радиатора под волана за парното,какъв е реда и от къде да започна,да не объркам нещо.Благодаря предварително.
- emobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 325xi-2001г.
Re: Ремонт на радиатор за парно.
Колега аз съм го правил този филм и да ти кажа хич не е лесно.Сваля се цялото табло,волан ,барче изобщо всичко което е свързано с таблото.След това се вади цялото прасе с клапите и чак тогава стигаш до радиаторчето за парното.Също така отпред при двигателя трябва да освободиш гумените маркучи които влизат в това радиаторче и още ако си с климатик или климатроник него също трябва да го откачаш щото радиаторчето/изпарителя/ също се намира в тази кутия дето е и парното.Успех със смяната.Цялата работа е трудоемка но човек който разбира става за около един ден.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Казвал съм го и преди , ще го кажа пак ..... Радиатора на парното може да се свали и без да се сваля цялото таблото , сваля се кората на централната конзола , отваря се прасето от пред и се освобождават тръбите на радиаторчето ...... и готово !
- vranq85
- Потребител
-
- Кара: BMW 316'96 Coupe
Колега аз през лятото го смених мойто радиаторче, и не съм свалял цялото табло ( половината). Започваш да разглабяш от ръчната напред, сваляш всичко, после стигаш до таблото, разглабяш дясната страна на таблото, вадиш всичко, AIR-bag, ако имаш, стига6 до радиатора, сменяш си го и зглобаваш
Доста е неприятна работата но щом се налага- сменяй го 

- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Методи аз го мъчих без да свалям таблото но двете тръби отпред не ми даваха място да сваля капака дето покрива отпред радиатора
- metodi80
- старши ентусиаст
-
роско бмв gr написа:Методи аз го мъчих без да свалям таблото но двете тръби отпред не ми даваха място да сваля капака дето покрива отпред радиатора
Излиза , излиза, малко чалъм трябва само и излиза ....
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
emobmw написа:Колега аз съм го правил този филм и да ти кажа хич не е лесно.Сваля се цялото табло,волан ,барче изобщо всичко което е свързано с таблото.След това се вади цялото прасе с клапите и чак тогава стигаш до радиаторчето за парното.Също така отпред при двигателя трябва да освободиш гумените маркучи които влизат в това радиаторче и още ако си с климатик или климатроник него също трябва да го откачаш щото радиаторчето/изпарителя/ също се намира в тази кутия дето е и парното.Успех със смяната.Цялата работа е трудоемка но човек който разбира става за около един ден.
абе емчо ,говори човека за радиятора на парното а не на климатика .

П.П. колега откопчаваш маркучите за парното , издухваш антифриза , махаш кората под волана
и правиш демонтаж на това
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=15
- zlati1743
- Потребител
-
- Кара: e38
ами за 735 важи ли ?
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
ето снимки:
(от интернет са)
(от интернет са)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
9 мнения
• Страница 1 от 1