Ел. стъклата примърдват
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
- racing_fan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Nissan
- Мечтае да кара: Twin Supercharged E92 M3
Re: Ел. стъклата примърдват
просто го отхлаби и пробвай да го избуташ навън
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
racing_fan написа:просто го отхлаби и пробвай да го избуташ навън
Не мисля, че е най-удачното решение. Все пак, ако се премести навън, вратата няма да затваря толкова плътно.
Както повечето колеги са писали, подлагане му е майката. Аз си го излекувах като изрязах парче от капачка за буркан и го облепих с изолирбанд.
Ако искате перманентно решение, най-добре от кола десняк да си вземете лявата брава ( все пак шофьорското винаги се износва най-бързо). Нямат разлика дясно ляво.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Отхлабването и преместването на вънка не е вариант. Моята кола дойде с такъв проблем, но по друг - просто не се вдигаше прозореца при затваряне, защото колата не знаеше, че се отваря вратата, защото гения преди мен беше пипнал с поялник бутончето и го беше залепил в затоврено положение. След като го свалих и освободих върнах бравичката или куката не знам точно как се води и не я сложих както е била и вратата в затворено положение седеше с 5мм навънка
Нагласих го по следите да е както е било задебелих седна опашка и вече 2.5 години си е безпроблемно 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Местенето напред-назад е именно за това, да се регулира положението на вратата спрямо задната или калника.
Понеже не си спомням да съм я разглеждал- тази брава не се ли разглабя за да се изработи ново палче и да се смени?
Понеже не си спомням да съм я разглеждал- тази брава не се ли разглабя за да се изработи ново палче и да се смени?
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Аз моята съм я излекувал по друг начин-това кръглото на насрещника което е износено се върти,просто го завъртате с едни клещи износеното да сочи навън а не навътре и е бомба още 20 години 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Понеже не си спомням да съм я разглеждал- тази брава не се ли разглабя за да се изработи ново палче и да се смени?
По спомени май не се разглобява, но може и да греша

BMWACSCHNITZER написа:Аз моята съм я излекувал по друг начин-това кръглото на насрещника което е износено се върти,просто го завъртате с едни клещи износеното да сочи навън а не навътре и е бомба още 20 години
Това е друга бира, при тоя проблем май вратата изобщо не се затваря, не се задържа за въпросната кука на гредата, точно защото се е изтънило

- Hellrot
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw e36 coupe
- Мечтае да кара: m3 e36
- Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...
Аз имам друго питане... А не може ли да се сложи обикнове копче някъде по гредата както при седаните??? 

- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Аз не съм виждал е36 на което копчето да е на друго място.
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw e36 coupe
- Мечтае да кара: m3 e36
- Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...
- ohcysp
- Потребител
-
- Кара: e36 318is
- Мечтае да кара: класики
Пичове това ми изглежда като трайно решение. И при мен го има проблема и в близките дни ще го пробвам:
https://www.youtube.com/watch?v=7MkhO0gbass
https://www.youtube.com/watch?v=7MkhO0gbass
- dreadx
- младши ентусиаст
-
BMWACSCHNITZER написа:Аз моята съм я излекувал по друг начин-това кръглото на насрещника което е износено се върти,просто го завъртате с едни клещи износеното да сочи навън а не навътре и е бомба още 20 години

Този елемент (в който се заключва бравата) май се нарича "striker". Гледам, че се продават и нови като резервна част, но няма нужда.
- ако все пак решите да го сменявате, гледайте да не го отвивате напълно, че май отзад има една свободна планка и ще вземе да изпадне някъде в колонката. (или отвивате единия от винтовете, завивате на негово място по-дълъг, за да придържате планката и тогава отвивате нацяло и другия винт.)
Положението на door latch striker-а спрямо вратата, купето и т.н. не влияе на натискането на ключето, няма смисъл да го размествате с цел реглаж на натискането на ключето.
Подлагането със свинска опашка, както предложиха по-горе колегите е един много добър и надежден вариант (въпреки, че с малко неподходящ външен вид, ама то кой ли ще се заглежда чак в бравите на вратите, а и ще изберете с подходящ цвят опашката, за да не бие на очи.)
Другото със залепване на парче свинска опашка върху заключващия механизъм не ми харесва, понеже не се знае колко надеждно ще бъде залепването и кой знае кога ще вземе просто да изпадне. Със същия успех може да напластите поксипол върху задната страна на въпросната кука, това със сигурност ще я удебели, дори без да слагате парчета от опашки. А и поксиполът ще има по-добра адхезия към метала, отколкото към свинската опашка. Даже ще може да се оформи извивката, така че да се плъзга по ключето, а не да се образуват ръбове.
Но истината е, че ако успеете с клещи да превъртите кръглото нещо, това ще ви осигури безпроблемна работа за още дълги години:
/Снимката е от американците, но не гледайте ограденото в кръг ключе.
Пуснах я, защото се вижда как цилиндърчето на закачалката е изядено от вътрешната страна, а отвън си е добре. Изглежда, че просто цилиндърчето трябва да се превърти на 180о и към ключето да дойде част от неизносената работна повърхност./

Bmw318_e36 написа:ако се сложи нещо такова дали ще стане номера
Не може да се направи по друг начин, защото търсената функционалност е да се задейства в момента, в който вратата се отключи и преди да е тръгнала да се движи - не чак след като задърпаш вратата, да се сети да свали джама.
Онези ключета за светкане на плафона нямат отношение към отварянето на вратата, докато спускането на стъклото определено има.
Другото, което е възможно, но ще е прекалено много играчка, спрямо доказаните решения със слагането на свинска опашка или завъртането на кръглото цилиндърче с клещи: - може да се модифицира бравата и това ключе да се монтира в нея. След което ще трябва да се опъват жици през маншона на вратата и още сто безсмислени глупости. Това би довело до по-надеждна работа на самото ключе, но пък огъващите се жици от вратата все някога прекъсват. И ако заводски беше решено по този начин, пак нямаше да изкара много повече.
- само щеше да ви се наложи да я дърпате с вдигнатия прозорец. Сега поне ако ключето не зацепи си го сваля.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2