Проблем с оборотите + бензин в маслото-316i компакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с оборотите + бензин в маслото-316i компакт

Мнение от bmwFan<3 » 22 Ное 2016, 16:43

Здравейте, тъкмо си взех книжката преди 2 дена и купих БМВ е36 компакт 316и. Не е от най-добрите, но това са ми възможностите. От малък мечтая за бмв, сега си купих. То пък взе да дава ядове още в началото. Като го запаля без газ гасне, оборотите му падат, а като загрее държи 2000-2500 оборота. Съмнявам се да не пуска повече или по-малко въздух и също така има бензин в маслото. Един приятел ми каза че тука има хора, които много ги чаткат тия работи. Ще съм много благодарен ако някой даде инфо и също така ми каже какво масло трябва да си купя. Някои казват на YACCO, други Castrol, първа кола ми е и не знам какво да правя :(

Потребител
Аватар

Re: Проблем с оборотите + бензин в маслото-316i компакт

Мнение от martin_gr » 27 Ное 2016, 8:30

Колега провери клапана за картерните газове. Ако е скъсан въпросния клапан, колата не държи обороти на студено и топло. Моята дори правеше вакум в двигателя. Като се опиташ да извадиш щеката и се усеща много явно. Пробвай

Потребител
Аватар

Мнение от bmwFan<3 » 27 Ное 2016, 9:55

офф вчера купих нов филтър въздушен сложих го пак същия проблем сменя си оборотите от 900 до 2500 без газ вече не гасне в високите обороти пак гърми не знам какво да правя плс пишете маслото смених пак се е напълнило с бензин от някъде нищо не разбирам а много ми се кара тъкмо си взех книжката нямам търпение да я оправя плс помагайте знам че има някой специалист тука който ги чатка тез работи :(

Потребител
Аватар

Мнение от bmwFan<3 » 28 Ное 2016, 14:01

Къде се намира въпросният клапан и трудно ли се сменя? и оправя ли се или трябва нов ? каква му е цената ? и как да разбера дали е от него проблема без да слагам нов ? извинявайте че ви затрупвам с въпроси просто нямам търпение да го подкарам като хората :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 28 Ное 2016, 15:14

Въпросния клапан може да го изолираш и ще разбереш дали е от него. Ползвай търсачката там пише как става. Ааа и другото което е щом спомена, че гърми на газ, нищо чудно да ти е заминал и дебитомера.
За съжаление човек като попадне на нещо съсипано и зле подържано и не в кой знае какъв фен тия глупости могат да го откажат от BMW за винаги и после да реват колко се трошели ама така е за под 1000лв :( айде и успех :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от bmwFan<3 » 28 Ное 2016, 19:21

mafiata_ написа:Въпросния клапан може да го изолираш и ще разбереш дали е от него. Ползвай търсачката там пише как става. Ааа и другото което е щом спомена, че гърми на газ, нищо чудно да ти е заминал и дебитомера.
За съжаление човек като попадне на нещо съсипано и зле подържано и не в кой знае какъв фен тия глупости могат да го откажат от BMW за винаги и после да реват колко се трошели ама така е за под 1000лв :( айде и успех :driving:

не гърми на газ не си ме разбрал то изобщо няма газ като му дам газ гърми смисъл като е в високите обороти :/

Назад към E36