Проблем с парното на БМВ е36 купе с климатик с врътките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW E36 Coupe/ BMW E91

Проблем с парното на БМВ е36 купе с климатик с врътките

Мнение от kolev5833 » 02 Окт 2016, 13:54

Здравейте, знам че има много теми и съм ги изчел но не мога да намеря проблема.
Колата е с м43 мотор 96 година,няма парно, сменил съм водна помпа, термостат, филтъра който е в таблото също, свалих и радиаторчето и го чистих доста добре бих казал, носих го и при приятел и го надувах и на компресор доста време, колата е обезвъздушена. И трите маркуча които влизат в купето са горещи, в краката ми има три метални тръби и те са горещи, мисля че всички ел. моторчета работят и отварят клапите, защото се чува как се движат, а отново духа студено. Някой може ли да ми каже къде е проблема.

Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Re: Проблем с парното на БМВ е36 купе с климатик с врътките

Мнение от The Heartlistener » 02 Окт 2016, 19:14

Климатикът с врътките има всичко на всичко 3 моторчета - две от които касаят рециркулацията - клапата за свежия въздух отвън и клапата за теглене на въздух от купето. Те имат едновременно и обратно действие при натискане бутона за рециркулация. В случая /щом са ти горещи тръбите вътре/, проблемът може да е механичен в миксиращата клапа за топло/студено за централните духалки - там е третото моторче. Също много вероятно в модула на климатика /не управлението на конзолата/. Той управлява всички моторчета.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kolev5833 » 03 Окт 2016, 6:17

The Heartlistener написа:Климатикът с врътките има всичко на всичко 3 моторчета - две от които касаят рециркулацията - клапата за свежия въздух отвън и клапата за теглене на въздух от купето. Те имат едновременно и обратно действие при натискане бутона за рециркулация. В случая /щом са ти горещи тръбите вътре/, проблемът може да е механичен в миксиращата клапа за топло/студено за централните духалки - там е третото моторче. Също много вероятно в модула на климатика /не управлението на конзолата/. Той управлява всички моторчета.

Този модул за климатика къде се намира, когато свалях таблото видях една чена кутия която се намира под запалката, за нея ли става въпрос?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 03 Окт 2016, 7:05

kolev5833 написа:
The Heartlistener написа:Климатикът с врътките има всичко на всичко 3 моторчета - две от които касаят рециркулацията - клапата за свежия въздух отвън и клапата за теглене на въздух от купето. Те имат едновременно и обратно действие при натискане бутона за рециркулация. В случая /щом са ти горещи тръбите вътре/, проблемът може да е механичен в миксиращата клапа за топло/студено за централните духалки - там е третото моторче. Също много вероятно в модула на климатика /не управлението на конзолата/. Той управлява всички моторчета.

Този модул за климатика къде се намира, когато свалях таблото видях една чена кутия която се намира под запалката, за нея ли става въпрос?

Да точно там се намира .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kolev5833 » 05 Окт 2016, 10:38

v_p_m написа:
kolev5833 написа:

Да точно там се намира .

Пробвах със същия модул и не се получи, оставих колата на майстор вчера и ще напиша какъв е бил проблема като е готова.

Потребител
Аватар

Мнение от baggio » 21 Окт 2016, 11:36

Пиши оправили парното и какъв беше точно проблема ,че аз имам същия проблем разликата е ,че аз съм с БМВ 316 компакт с климатик и имам 2 маркуча за топлото като и двата са горещи .Явно проблема не е в запушен радиатор и клапата за топлото под капака.Предполагам ,че проблема идва от тази клапа за топло-студено .Ако някой може да каже как се стига до нея ще съм много благодарен .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Окт 2016, 19:47

Не става много ясно,какво точно имаш опредвид! Радиатора на Компакт-а ти е само с две тръбички и те са горещи,така ли? Това е така,ако си с обикновен климатик,както може би имаш пред вид.През радиатора минава вода постоянно,а дали да духа топло "решаваш" ти чрез врътката,която движи клапата за топло/студено! До нея можеш да достигнеш,като махнеш пластмасовата "кора" над педалите и тази над пасажерското място.Става много лесно! Ще видиш лостчето с жилото лесно! НАй-много да не се движи както трябва или да има нещо счупено,което е по-лошия вариант!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар

Мнение от kemosabe » 23 Окт 2016, 16:05

Колеги и моя проблем е с парното ама е малко по различен от на колегата значи колата беше малко време на вода преди 2 3 дена налях антифриз обезваздуших я всичко точно парното си бачка няма проблеми ии да кажем на другата вечер паля загрява си на 90 както нормално включвам нали парното няма нито студено нито топло духа изобщо не се чува перката само като местя степените се чуват някви звуци все едно се мъчи да тръгне ама неще :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Окт 2016, 19:28

Твоя проблем е с вентилатора,очевидно! Щом мъчи да тръгва,значи и с "тоците" си добре....Явно затяга някъде и не успява да тръгне добре... На брата на Опел-а го свалихме и чистихме с ВД40. Беше яко заклинил! Започна да тръгва но от 2-ра степен нататък,на 1-ва пак не успява...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kolev5833 » 20 Ное 2016, 9:47

baggio написа:Пиши оправили парното и какъв беше точно проблема ,че аз имам същия проблем разликата е ,че аз съм с БМВ 316 компакт с климатик и имам 2 маркуча за топлото като и двата са горещи .Явно проблема не е в запушен радиатор и клапата за топлото под капака.Предполагам ,че проблема идва от тази клапа за топло-студено .Ако някой може да каже как се стига до нея ще съм много благодарен .

Да, оправих парното, проблемите бяха няколко. Смених радиатора с чисто нов и парното тръгна но, не както трябва и започнах да разглабям едно по едно, оказа се, че имам запушване и в тройника с фланците, който снажда маркучите за парното с тръбите. Смених си и тройника с фланците и вече парното се оправи, но внимавай с антифриза, че на мен ми протече една тапа на блока :( :D

Назад към E36