Мирис на бензин в купето (Е36)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 316i
Мечтае да кара: M6

Мирис на бензин в купето (Е36)

Мнение от mino » 21 Сеп 2016, 9:19

Здравейте, взех си 316'92 м40б16. В определени моменти мирише на бензин в колата - при спиране на светофар (но не само) и когато съм на газ. Доста изчетох от други теми, но не знам на къде да се насоча. Когато сменях маслото смених маркуча при бензиновия филтър, който си течеше. След това пак миришеше и я закарах на майстор, за да я вдигне на крика - смени ми другия маркуч долу и ми каза че съм готов. Пак миришеше! Свалих колекторите и смених популярните 2 маркучета към дюзите (смених си и гарнитурата на капака :D ) - пак мирише :banghead: . Казват ми, че явно мирише когато не се използва много бензина - на свободна или на газ, и се поддържа повече налягане в системата. Отделно, като пусна да духа от вентилацията и затворя прозореца - не мирише. Казват ми, че може заради посоката на движение на въздуха да влиза миризмата откъм скоростния лост или откъм бензиновата помпа, а не от прозореца. Отделно, в теми пише че колеги са имали мирис заради гумичките на дюзите. Дайте съвети как да разбера откъде продължава да идва тая миризма без да свалям дюзи, помпи и т.н. по ред на номерата :D Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мирис на бензин в купето (Е36)

Мнение от ///MBlitzz » 21 Сеп 2016, 21:11

Извади си седалото на задната седалка и зад пасажера развий капачката. Там огледай дали има течове от изходящия и маркуча за обратният бензин. Обикновено оттам мирише на бензин в купето - 2 Е36ци съм имал с този проблем. Също така кошницата ако е вадена и не е монтирана правилно - пак ще мирише от резервоара направо в купето.

Потребител
Аватар

Мнение от mino » 26 Сеп 2016, 9:07

Сега я погледнах ... голям мазаляк. И двата маркуча подлизват. Благодаря и безаварийна!

Потребител
Аватар

Мнение от mino » 06 Ное 2016, 23:40

Споделям малко инфо за развръзката, ако на някой му се случи същото ... Ходих на няколко майстори - никой не иска да ми свали резервоара и да смени маркучите ..
Тези които бяха честни чи казаха че е много разправия, ръжда и т.н. само ще си създадат работа, другите ме убеждаваха че мириса е от другаде и не искаха да чуят за сваляне. Та ... понеже няма канал който да използвам или поне не знам за такъв, лупих по 10см маркучи, акоби и ссъединения. Срязах маркучите и с 300 зора наврях всичко. По закона на Мърфи - продължи да мерише. Карах 1 седмица без задна седалка, за да я хвана гадината и какво да видя - течеше от пластмасовия пръстен, който се завива за да затегне цялата инсталация на помпата и нивомера за резервоара. Всички магазини за авточасти които питах ми казаха че или не може да се намери уплътнение за тива чудо или е много скъпо (по принцип се продава заедно с помпата и деугите джажди). Звъннах на официалния вносител и ми казаха 15лв и след 2-3 дни го донасят от гвемания. Пак с 300 зора си разглобих снадките и ги закачих, но самото уплътнение се сменя за 10 мин. Внимав
айте при поставянето - пурво поставете уплътнението и после да-вкарайте пластмасата. Предишното поставяне според мен е совело до деформация на уплътнението и в следствие послизване при малко по-пълен резервоар и движение. Успех.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E36