няма ток до бензинова помпа - РЕШЕН
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
няма ток до бензинова помпа - РЕШЕН
Привет пиша защото се отчаях вече. Карам една 316i 1.6 1995 бензин газ (обикновенна газова). Реших да отида до магазина днес запалих на бензин отидох напазарувах и когато си тръгнах въртя и няма никой не, иска да запали. Прибрах се на газ до нас разглобих бензиновата помпа пробвах я на 12 волта и хвърля гориво, проверих бушона здрав е, свалях релето но не мога да разбера как се проверява то. До бензиновата помпа когато замерих не идват 12 волта а идват около 6, 7 волта когато тръгна да паля. Може ли да ме насочите на някъде ако някой е патил от това ?
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: няма ток до бензинова помпа
Здрасти колега!От разстояние може само да се гадае,но ето някои насоки:При положение "контакт",бензиновата помпа сработва за около 3 сек. за да се постигне нужното налягане на горивото в рейката,след което спира.Започва да работи отново след стартирване на двигателя.
При мен се беше прекъснала намотката на релето и то съответно по някое време прекъсваше подкачването на гориво.В един момент решава да сработи и колата пали....Другият момент е,че в повечето случаи бензиновата помпа не умира рязко,а започва да прекъсва.Като я чукнеш започва да работи и след малко пак спира.Следователно това,че си я извадил и е сработила не означава,че е о.к.
При мен се беше прекъснала намотката на релето и то съответно по някое време прекъсваше подкачването на гориво.В един момент решава да сработи и колата пали....Другият момент е,че в повечето случаи бензиновата помпа не умира рязко,а започва да прекъсва.Като я чукнеш започва да работи и след малко пак спира.Следователно това,че си я извадил и е сработила не означава,че е о.к.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
здравей колега имах миналата година сьщия проблем на м43 б16 с обикновенна газ оказа се че е релето вземи си ново то е 4 лева и опитай
Аз преточих с нея няколко пъти 3 4 литра бензин и всичко е ок, Един познат ми каза, че е възможно копчето за прехвърляне от газ на бензин и обратно да е прекъснало някъде за бензина и следователно да работи само на газ ?
Колеги, днес подадох на помпата 12 волта директно от акумулатора и запали. Сложих едно реле за газ бензин и от това реле нагласих нещата когато цъкна на бензин релето да отваря и да подава 12 волта на помпата да работи, а когато цъкна на газ релето затваря и спира бензиновата помпа и работи на газ, Работи добре запалих няколко пъти покарах малко на бензин и колата загасна и не иска повече да запали на бензин, след това отивах към работа на газ превключих на бензин и работи колата, загасих няколко пъти запалих на бензин всичко точно, след няколко часа реших пак да пробвам.... ама няма никой не иска да запали на бензин пак ...
Проблема беше решен, не достигаше ток то дюзите и бензиновата помпа, проблема беше едно управляващо реле.
Re: няма ток до бензинова помпа - РЕШЕН
Колеги пак стана авария и не иска да пали на бензин, мирише доста на бенин обаче не иска да запали , на гас пали добре но на бензин не иска, искам да попитам на дюзите когато се подаде на контакт постоянно ли идват 12 волта или трябва да е импулс ? защото колата доста мирише на бензин ?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Би трябвало да е постоянен "плюса",а да се комутира "минуса"! На 90% сигурност!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- dreadx
- младши ентусиаст
-
За протокола: Колегата ми е писал на л.с., че е решил проблема със смяна на бензиновата помпа.
Бях му писал, понеже нали се съмнява, че има бензин, ама не пали - да капне малко (една капачка от 5 мл. бензин) във всмукателните тръби и да види дали тогава ще припали. (- пробвал е и е припалило.)
А понеже мирише на бензин, ама реално не пали - това е защото бензин в минимални количества може и да има, но не може да го запали и не го гори. Затова мирише на бензин от ауспуха, а не че влиза достатъчно гориво. Оттам вече се е насочил към бензиновата помпа и се е оказало от нея.
Бях му писал, понеже нали се съмнява, че има бензин, ама не пали - да капне малко (една капачка от 5 мл. бензин) във всмукателните тръби и да види дали тогава ще припали. (- пробвал е и е припалило.)
А понеже мирише на бензин, ама реално не пали - това е защото бензин в минимални количества може и да има, но не може да го запали и не го гори. Затова мирише на бензин от ауспуха, а не че влиза достатъчно гориво. Оттам вече се е насочил към бензиновата помпа и се е оказало от нея.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
10 мнения
• Страница 1 от 1