Проблем с ускорението на компакт 1.6 м43

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ускорението на компакт 1.6 м43

Мнение от boxera1989 » 26 Юли 2016, 0:49

Здравейте колеги имам следния проблем.След смяна на двигател колата не иска да ускорява равномерно(набира като апарат за кръвно налягане-оборотите и се вдигат на пресекулки) и когато срещне баир забива на едни обороти и ще кажеш,че няма сила.От 2000-3000 оборота е пълно мъртвило.Започнали да изкачвам баир забие ли на 2500 оборота така си стои независимо колко газ и подавам. Колата е компакт с автоматична скоростна кутия и двигател 1.6 с веригата.Предният и двигател беше 96 година този е 94г.Със стария мотор вървеше много пъргаво, а с новия няма нищо общо.Колата има газов инжекцион с чисто нов изпарител, свещи, детонационни датчици. Сменен е само двигателя като цялата система: компютър, горивна система датчици, колекторите и инжекторите са от моя си двигател за да избегнем ходенето на газаджия да дупчи колектори и т.н. Закачах я на компютър няколко пъти нищо не показа единствено детонационният датчик и затова го смених с чисто нов. Ако е равен пътя и има време да набере върви с 180 без никакъв проблем по нататък ме е страх да пробвам че много нестабилна ми се вижда. Дори и на равен участък пак набира на етапи. Моля за съвет. Благодаря предварително.

Потребител
Аватар

Re: Проблем с ускорението на компакт 1.6 м43

Мнение от boxera1989 » 20 Авг 2016, 11:40

никой ли не е срещал подобен проблем

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с ускорението на компакт 1.6 м43

Мнение от dreadx » 20 Авг 2016, 15:33

Да не е нещо от датчика на коляновия вал? (на бензин и на газ по еднакъв начин ли се държи?)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Назад към E36