Масло в стъпковото моторче?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Масло в стъпковото моторче?
Колата започна да предърпва днес
след това започна да работи на място на 1000об/мин, предположих че е стъпковото моторче. Отварям и
-тънък слой масло (явно двигателно) по цялата вътрешна част. Маркуча който излиза от стъпковото моторче и влиза в голямата гофрирана тръба идваща от въздушният филтър, също доста омаслен от вътре, продължавам да проверявам и пак
самата гофрирана тръба идваща от въздушният филтър също омаслена както и клапата която се отваря от жилото на газта.Маркуча които влиза в стъковото моторче и идва от ДВГ-то също омаслен по цялата вътрешна част
Най-интересното е че маслото на ДВГ-то не мърда, колкото сипвам толкова и източвам, колата върви прилично няма никакви проблеми, с нови свещи е( Denso Iridium), но месец преди да ги сменя и един месец след като ги смених ауспуха седи черен( знам че може да е от доста неща ама все си мисля че е свързано с това масло). На мене работата ми изглежда доста лоша
.
Искам да чуя и вашите мнения и предположения.
Благодаря предварителнио!

след това започна да работи на място на 1000об/мин, предположих че е стъпковото моторче. Отварям и

Най-интересното е че маслото на ДВГ-то не мърда, колкото сипвам толкова и източвам, колата върви прилично няма никакви проблеми, с нови свещи е( Denso Iridium), но месец преди да ги сменя и един месец след като ги смених ауспуха седи черен( знам че може да е от доста неща ама все си мисля че е свързано с това масло). На мене работата ми изглежда доста лоша

Искам да чуя и вашите мнения и предположения.
Благодаря предварителнио!
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Това масло е от изпаренията от отдушника. Щом не ти пипа маслото не се притеснявай. На който и да отвориш тези маркучи са мазни,ако не са, значи ги е бърсал много скоро!!!
titikaka написа:Това масло е от изпаренията от отдушника. Щом не ти пипа маслото не се притеснявай. На който и да отвориш тези маркучи са мазни,ако не са, значи ги е бърсал много скоро!!!

4 мнения
• Страница 1 от 1