Загряване при включен климатик

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Загряване при включен климатик

Мнение от vi_mano » 23 Юни 2016, 13:24

Здравейте, пиша за първи път и не разбирам много та се извинявам предварително, ако нещо не обясня като хората. Имам е36 320и ванос от 1 година 96та. От както станаха жегите като пусна климатика в колата и започва да се качва температура особено при по продължително каране. Направи ми впечатление, че като съм стоял на светофар и е започнала да качва температурата спирам климатика, но темтературата не се връща на 90 градуса, даже понякога продължава да се вдига бавно. След като тръгна от светофара, при спрян климатик, карам примерно 1км и колата се охлажда до 90 градуса. Имате ли представа от какво може да е това?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Coupe

Re: Загряване при включен климатик

Мнение от Emilow » 25 Юни 2016, 14:34

Ми най-елементарното е да слезеш и да видиш ел.перката работи ли като включиш климатика, а също и виско перката зацепва ли вобще без значение с или без включен климатик ?

Потребител
Аватар

Мнение от vi_mano » 05 Юли 2016, 19:16

И двете перки работят, това беше първото кото погледнах. Казах ми нещо за някакъв датчик на климатичния радиотор може ли да има нещо общо?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 06 Юли 2016, 8:29

Погледни си нивото на антифриза как е и също така провери виското дали работи коректно , щом ти охлажда от въздушния поток при движение нещо в тая насока ще да е. Ако не ти работеше ел.перката на климатика и той щеше да ти студи само при движение на колата.
п.п. Водния радиатор за кола с клима ли е или някой е правил нещо и е сложил малкия ?

Назад към E36