Лампа за възглавницата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i N46 седан
- Мечтае да кара: чисто ново BMW
- Детайли за колата: E 36 седан 9/1997г т.син 320i M52B20
Е 36 кабриолет 7/1996 сив M52B23
Е 90 седан 7.2006 сив 320i N46
Лампа за възглавницата
Колеги, гледайте каква нелепа ситуация ми се случи днес. На един светофар, докато чаках зелено, бръкнах в жабката за една флашка. Взех я и затворих вратичката, не се затвори веднага и щото светна зелено я блъснах малко по силно ( не много силно, все пак си е моя:) ) и след секунда , даже е много, ми светна лампата за въздушната възглавница най в дясно на таблото....
По късно огасих , запалих, пак светна. И така цял ден. Имате ли идея от какво се случи така и как мога да я " изгася"?

По късно огасих , запалих, пак светна. И така цял ден. Имате ли идея от какво се случи така и как мога да я " изгася"?

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Re: Лампа за възглавницата
вероятността жабката и грешката да са свързани е доста малка, но най-близкото "общо" което имат е буксата на десния бег... :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
E това ми хрумна и на мен първо. Като знам колко е разглобяване и напасване после на жабката, ще е другия месец като му е датата за обслужване и така и така смяна на филтъра на климатроника.
Въпросът е дали и да допуснме че буксата не е ок, ако я наглася дали ще изгасне индикацията..
Въпросът е дали и да допуснме че буксата не е ок, ако я наглася дали ще изгасне индикацията..

- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
E сега вече индикацията ще спре да свети. Използвах информацията от форума и навързах набързо електронните компоненти- сработиха, за тест с уред. Остава да ги залепя и привържа към колата. След което ще изчистя грешката, защото предполагам няма сама да изгасне лампата след като вече е светнала. Въпреки че тайно се надявам да огасне сама, защото като дам контакт преди да запаля - лампата светва, гасне и веднага пак светка, явно системата търси информация от кантара и като не я намира - индикира. Сега след като получи данни - може и да огасне сама...

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Аз се боря с този проблем половин година и никакви залъгалки не оправят нещата. Два вида залъгалки, 20 пъти чистене на грешката- № 24 е при мен, три сменени сензора/датчика/ под пасажерската седалка...е не ще и не ще, ще ми избоде очите. Взех и нова централа, но тя пък е със софтуер за кола с пиропатрони на коланите/на моята е без пиропатрони/ и пак свети/ще тествам някой ден с тази централа да изчистя грешката на пасажерската и да видим тогава какво ще излезе/. Проверих и проводниците от сензора до централата-всичко е ок. Разглобих и жабката да видя каква е ситуацията с оранжевата букса на бега-всичко ми се видя ок. Сега като се замисля и аз неколкократно блъсках вратата на жабката, че и моята се затваря с "шамар"-може от там да се е бъгнала нещо системата или се е прекъснал някъде някой проводник, но единствено мисля, че може да е от буксата на бега към централата. Ебаси проблема.
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
Ами какво да ти кажа колега, и аз не съм тествал още иначе лепнах компонентите. Сега около почивните дни ще го направя. И аз проверявах кабелите и буксата и е Ок. Остава единствено тоя кантар. Силно се надявам да е от него и да спре да свети. В момента съм си отрязал 1х1 см черно фолио и съм лепнал върху стъклото над индикатора - не го виждам, ама мато знам че свети !!! Хич не ме кефи.
Ще пиша какво е станало.
Чакам си кабелчето и преходника от китай и тогава че изчистя грешката. Не ми се дават повече пари за едното 2 мин .
Пс: свързах елементите и ги " капсоловах" в кутия от pvc фолио. Направих си два комплекта, да има.

Ще пиша какво е станало.
Чакам си кабелчето и преходника от китай и тогава че изчистя грешката. Не ми се дават повече пари за едното 2 мин .
Пс: свързах елементите и ги " капсоловах" в кутия от pvc фолио. Направих си два комплекта, да има.

- baitun
- ентусиаст
-
Дано да стане, при мен ситуацията е трагична за сега. Взел съм и нов кантар/втора ръка/, но като знам как го свалих от седалката не знам дали да се захващам с моята седалка.
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
При мен беше проблема не в кантара а в нисък волгаж. Зимата карам Сеат (с предно) , колата я запалих след около 3 мес седене - лампата светна. Оказа се че кантара си й работи екстра, замерих го с мултиметър. Имам софтуер за е36 (+ кабела преходник) и за Е 46. Мога да махам тая грешка, ако се наложи - имам два датчика за "залъгалка", стига грешката да не е в аирбег-а във вратата. Пак се прави или лъже, но за повече 
Пс : демек индикацията я разкарах с лаптопа само. Не се наложи ремонт.

Пс : демек индикацията я разкарах с лаптопа само. Не се наложи ремонт.

- baitun
- ентусиаст
-
Мерси колега, оказа се от лентовия кабел на волана, с инпа-та не можах да хвана точно грешката от първия път, с дис-а се оказа, че имам 2 грешки на пасажерския и 53 на шофьорския. От 10-тина дена всичко е ок.
Сега търся диса-та за уиндос хр
Сега търся диса-та за уиндос хр
9 мнения
• Страница 1 от 1