Проблем с ел. стъклата след късо съединение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ел. стъклата след късо съединение

Мнение от FmX » 11 Юни 2016, 21:14

Здравейте колеги, дясното копче на колата дефектира и реших да погледна какво се случва. И при отварянето на копчето даде на късо с отвертката изпуши леко и цъкна някое реле под кормилото. Проверих всички бушони под капака и са здрави. Отворих кората под волана и видях едно синьо реле. Четох в интернет, че това реле управлява стъклата и шибидаха на 36ците през 92-93 година. Един колега ми каза, че по същия начин е изгорил и неговото и ми каза, че се виждало като се отвори релето отдолу къде е проблема, но моето е здраво и не виждам видими повреди. От скоро съм собственик на колата и не знам дали има комфорт модул, но според мен няма. Ако това реле е здраво къде да търся проблема ? Дадох на копчето плюс за да мога да вдигна прозорците, че бяха свалени като стана фала. Колата е 316 1992година. :)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Проблем с ел. стъклата след късо съединение

Мнение от red_bull92 » 11 Юни 2016, 23:35

До '93 нямат комфорт модул. Ходи в някоя морга и искай едно реле и пробвай с него, че външно може да ти се вижда здраво, а всъщност да не е. :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Потребител
Аватар

Мнение от FmX » 12 Юни 2016, 22:51

Релето го препоявах и започна да цъка, но отново нямаше ток до прозорците. После четох, че имало бушон до волана във формата на копче. Цъкнах го и прозорците тръгнаха. Само не знам дали не съм го препоявал напразно релето, но преди това имам чувството, че не цъкаше. Може ли да сложат този бушон там в нищото без надпис за какво е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 16 Юни 2016, 14:51

FmX написа:.... Може ли да сложат този бушон там в нищото без надпис за какво е.

Е как без надпис, нали си има рисунка на стъкло :lol:
Карам бавно! Стигам Бързо!

Потребител
Аватар

Мнение от FmX » 16 Юни 2016, 15:14

Нищо няма, бутона е чисто черен. Може и някога да е имало някаква рисунка, но моя няма нищо. А не ми се вярва да се е изтъркала, при положение, че до сега да е натискан няколко пъти откакто е направена колата :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 16 Юни 2016, 21:50

Това е предпазител с функция и на бутон, а апликацията върху него е крайно неустойчива. С времето се е изтрила!
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Назад към E36