Проблем с датчици на таблото!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- VEREMJESUS
- Потребител
-
Проблем с датчици на таблото!
Колеги, моля ви, помогнете! Имам БМВ е 36, 318и,от 93 г., страхотна "пушка". Направих "байпас" на левия стоп, защото от времето пластинките вътре са се изхабили, те не работеха изобщо и аз свързах с тънки жички пластините направи с държачите на крушките и ... се получи, всичко светна, НО, при паленето на колата датчиците ми за бензин и вода не отчитат нищоооо. Помислих, че е бушон, но уви, не е! Помогнете, не знам какво е станало! Благодаря ви предварително!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Проблем с датчици на таблото!
Пробвай с друго табло,че след време спират да работят,нали все пак е на 20+години...търсиш от кола за четири цилиндъра бензин и си ти 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- dreadx
- младши ентусиаст
-
По-скоро намери къде се намират самите датчици - например този в резервоара трябва да е някакъв потенциометър. Не е нужно да отваряш резервоара - измери с волтметър какви волтове идват до него. Не знам как е при теб, но обикновено по колите ако няма връзка до този датчик, стрелката също показва "0".
(обаче ако имаш волтове на датчика, а показва "0", то може проблемът да е в него - да се е изтрил и да прекъсва.)
Също може да пробваш да окъсиш с една жица датчика и да видиш дали ще покаже FULL. (ама ако нищо не покаже, няма да разбереш дали проблемът е в инсталацията или в самото табло.)
-- не съм отварял поплавък на BMW и не знам 100%, ама общо взето би трябвало да е така.
(обаче ако имаш волтове на датчика, а показва "0", то може проблемът да е в него - да се е изтрил и да прекъсва.)
Също може да пробваш да окъсиш с една жица датчика и да видиш дали ще покаже FULL. (ама ако нищо не покаже, няма да разбереш дали проблемът е в инсталацията или в самото табло.)
-- не съм отварял поплавък на BMW и не знам 100%, ама общо взето би трябвало да е така.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- VEREMJESUS
- Потребител
-
Проблема е, че само двата датчика (стрелките) изведнъж се върнаха на 0 , а другите си работят!
- dreadx
- младши ентусиаст
-
ъъ, ако едновременно са изчезнали, нещата сочат към таблото - ама да не се е извадила някоя букса, намести го..
А непосредствено след ремонта на стопа ли са спряли да работят?
А непосредствено след ремонта на стопа ли са спряли да работят?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- VEREMJESUS
- Потребител
-
Да, изведнъж спряха да отчитат, а снощи забелязах, че щом натисна педала на спирачките нямам стопове и от ДВЕТЕ СТРАНИ. Не е от буксата, защото на няколко пъти я намествах!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Погледни си снопа кабели в багажника.

Верно, че стоповете са направени като на лада 5-ца, ама чак до жички да пускаш - трудно се стига....

Верно, че стоповете са направени като на лада 5-ца, ама чак до жички да пускаш - трудно се стига....
Ubi dubium, ibi libertas
7 мнения
• Страница 1 от 1