е36 320и прекъсва ПОМОЩ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

е36 320и прекъсва ПОМОЩ

Мнение от didakss » 13 Май 2016, 23:37

Здравейте колеги, колата е е36 320и без вануса 92 година, няма газ . Последно време колата много прекъсва. Като подам рязко газ направо откача, обърква се и не върви. Също така държи неравномерни обороти и моментния разход също играе ! Още като дам на контакт, чека се включва като поработи малко изгася ! Да не говорим за разхода, който ми дава ! След смяната на масло реших да сменя и свещите, но не-нищо ! Откачих дебитомера и го изчистих със спрей за карбуратори ! ефект нулев ! Днес реших да откача ламбда сондата, първите няколко часа след като я махнах колата полетя, отдавна не беше вървяла така. Реших, че проблема ще е за смяна на сонда, да но малко по късно както е с откачена лам сонда отново започна да прекъсва, като че ли дори и повече ! Помагайте колеги, някои сблъсквал ли се е с този проблем и как го разреши ? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 i touring,520d touring
Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.

Re: е36 320и прекъсва ПОМОЩ

Мнение от cezarre » 14 Май 2016, 6:23

Здрасти колега.Има вероятност да е някой датчик примерно номер 9 от първия линк или номер 11 от втория.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_0157
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_1281
Можеш ли да я закачиш на диагностика,за да се види какво точно записва?Напиши последните седем символа от VIN-на,за да я гледаме на RealOEM-ма.

Потребител
Аватар

Мнение от didakss » 14 Май 2016, 20:14

Тези дни трябва да я закарам да диагностика чакам моя майстор да се върне и да видим какво ще стане ! Аз продължавам да карам с откачена сонда и днес забелязах че колата като е студена върви перфектно като загрее започва да прекъсва това е с откачена сонда а с закачена постояно си прекъсва !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Май 2016, 13:34

didakss написа:Тези дни трябва да я закарам да диагностика чакам моя майстор да се върне и да видим какво ще стане ! Аз продължавам да карам с откачена сонда и днес забелязах че колата като е студена върви перфектно като загрее започва да прекъсва това е с откачена сонда а с закачена постояно си прекъсва !

Когато двигателят студен, ламбда сондата не участва в образуването на горивната смес. Необходимо е да загрее до 350 С°, за да се включи ламбда контрола.

Потребител
Аватар

Мнение от didakss » 16 Май 2016, 12:51

Значи колега искаш да кажеш че най вероятно е от лам сондата ли ? Също така чух че този модел са с две лам сонди да не би да е другата и каде се намира аз откачих тази на гарнетата ?

Назад към E36