Капака не щраква (купе)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Капака не щраква (купе)
Колеги, от едната страна капака не ми се затваря. Пробвал съм да регулирам пружините, но не става. Къде да търся проблема, някой от София да може да ми помогне? Става дума за лявата страна, където не е куката.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Re: Капака не щраква (купе)
Мръднала е очиларката. Ходи при тенекеджия.
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Така купуваш колата или от скоро се получава това? Виж първо дали жилото към втората ключалка не е заяло и да си я държи постоянно отворена.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
При мен бе така , беше клеясало . Раздвижих го с ВД , прьскай яко и се опитай да раздвижиш механизма , ще стане
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Да споделя как оправих моята... И при мен дясната (пасажерската) не заключваше и като отворих капака видях, че вътре телчето е много по навън от колкото на другата и просто го понапънах с една отверка докато се оеднаквят с другата и вече си заключва 1 година без никакъв проблем...
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Е точно при теб също е било заяло така.
Ама добре е преди да го напъваш да свалиш заключващия механизъм и да напръскаш жилото с нещо.
А най-добре е да се свалят и двата механизма и да се измият с Меглио и вода. После по преценка може да не се добавя смазка в самия механизъм, защото бързо ще олепи нов прах.
-- в смисъл някои препоръчват да се смазва редовно, ама аз мислих мислих и реших, че пластмаса в метал, която се движи рядко няма за какво да се смазва, а по-важното е да е чиста.
Ама добре е преди да го напъваш да свалиш заключващия механизъм и да напръскаш жилото с нещо.
А най-добре е да се свалят и двата механизма и да се измият с Меглио и вода. После по преценка може да не се добавя смазка в самия механизъм, защото бързо ще олепи нов прах.
-- в смисъл някои препоръчват да се смазва редовно, ама аз мислих мислих и реших, че пластмаса в метал, която се движи рядко няма за какво да се смазва, а по-важното е да е чиста.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
6 мнения
• Страница 1 от 1