Маслоустойчива лепенка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Маслоустойчива лепенка

Мнение от seimo » 12 Мар 2016, 11:19

Здравейте колеги, нацепил ми се е гумения маркуч който слиза от гърловината на колата към резервоара и при зареждане леко прокапва. Намерих такъв маркуч здрав ,но след като вдигнах колата на подемник видях че цепнатината е съвсем малка ,а смяната на самия маркуч е доста трудна трябва да се сваля резервоара, генерация и т.н. Та идеята ми е няма ли някакви лепенки които издържат на бензин или някакви силикони с които просто да запечатам въпросното място колкото да не сълзи така при зареждане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i / Е39 520i
Мечтае да кара: E34 с V8

Re: Маслоустойчива лепенка

Мнение от eXed0 » 12 Мар 2016, 11:29

seimo написа:Здравейте колеги, нацепил ми се е гумения маркуч който слиза от гърловината на колата към резервоара и при зареждане леко прокапва. Намерих такъв маркуч здрав ,но след като вдигнах колата на подемник видях че цепнатината е съвсем малка ,а смяната на самия маркуч е доста трудна трябва да се сваля резервоара, генерация и т.н. Та идеята ми е няма ли някакви лепенки които издържат на бензин или някакви силикони с които просто да запечатам въпросното място колкото да не сълзи така при зареждане.

Здравей колега. Правъл съм подобна интервенция само, че не на БМВ и бих те съветвал да смениш маркуча, защото това със залепянето със силикон или каквото и да е е временно решение. Според мен не рискувай, защото може да стане беля.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 12 Мар 2016, 11:32

Ако ти е за експеримента, може да пробваш с лепенка за велосипедни гуми. Минаваш маркуча с фина шкурка, лепило, лепенка и сложи 1 метална скоба отгоре или тиксо докато стегне.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 12 Мар 2016, 11:47

Парче гума (става и вътрешна от колело) увито около маркуча (върху цепката стегнато) + 2 или 3 скобички и си готов. Тествано и работи. Иначе най-добре си е смяната... :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 12 Мар 2016, 19:31

На първо четене се сещам за бишоп.http://markita.net/lenta-bishop-%E2%84%96963.html .Хубавото на тази лента, е че е доста еластична и след 24 часа вулканизира и става едно цяло
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Мар 2016, 10:03

Аз мислех да намажа със силикон за гарнитури. Отгоре парче гума и да пристегна с две скоби. Така дали ще държи :dunno:

bumer530 написа:На първо четене се сещам за бишоп.http://markita.net/lenta-bishop-%E2%84%96963.html .Хубавото на тази лента, е че е доста еластична и след 24 часа вулканизира и става едно цяло

Колега тази лента маслоустойчива ли я дават че нещо не мога да намеря описание.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 13 Мар 2016, 13:58

Нищо се се демонтира за смяна на маркуча.. Работа за 10 минути о.О

Sent from my 6037Y using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 28 Мар 2016, 0:27

seimo написа:Аз мислех да намажа със силикон за гарнитури. Отгоре парче гума и да пристегна с две скоби. Така дали ще държи :dunno:

bumer530 написа:На първо четене се сещам за бишоп.http://markita.net/lenta-bishop-%E2%84%96963.html .Хубавото на тази лента, е че е доста еластична и след 24 часа вулканизира и става едно цяло

Колега тази лента маслоустойчива ли я дават че нещо не мога да намеря описание.

Според мен няма да пише в описанието дали е устойчива на масло ,но според мен ще издържи-след като вулканизира става едно цяло и ако хубаво омотаеш с нея маркуча -няма да имаш проблем след това
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 28 Мар 2016, 23:42

Бишопа не е масло-устойчив. На температура държи , все пак се използва за изолация на кабелни глави над 1000V , но не издържа на масла и течни горива. На работа сме го пробвали в подобна среда и се разпада , т.е. става течливо-лепкава смес.

Назад към E36