Проблем съединител e36 381 tds

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318 TDS
Мечтае да кара: BMW 635 Csi

Проблем съединител e36 381 tds

Мнение от BeeMWe » 13 Мар 2016, 1:32

Здравейте колеги,
Извинявам се предварително, че пиша, но не успях да намеря тема, която да се отнася до този проблем.
Когато карам, педалът на съединителя хлътва, но доста често е за кратко ( до 5 - 10 секунди ). Рядко ми се е случвало да хлътне за по - дълго време, но за не повече от минутка. Забелязал съм, че проблемът го прави само, когато колата е в движение, т.е. когато съм на светофар примерно не се получава така.
Пиша ви и защото днес цял ден лежах под колата, за да огледам долната, а после гледах и горната помпа, но никъде няма теч или следи от протекло. Огледах също така и спирачните апарати, при които също всичко е наред. Карах колата и на сервиз, но и там не откриха течове по системата, обезвъздушиха я, защото се оказа, че има доста въздух и всичко беше наред, но за около 2 дена и след това - отново.
Постоянно гледам течността в казанчето и доливам. Прави ми впечатление, че на 2 - 3 дни доливам около 50 - 70 грама, но пак казвам, че не мога да видя течове никъде. Вече нямам идеи и затова ви моля за помощ. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Re: Проблем съединител e36 381 tds

Мнение от laary » 13 Мар 2016, 10:21

Колега провери си снадките,защото този въздух влиза отнякъде и респективно губи се течност. Ако е някоя снадка под колата, то въздушната струя я изсушава и не остават ясни следи. Маркирай си по 2-3 сантиметра на снадка с тебешир и после оглед,макар че в този дъжд сега в София няма да стане,но няма да вали 6 месеца. За 2-3 дни не може да изпарява толкова , за цяло лято е горе-долу добре. Късмет.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Мнение от NoMoreRules » 13 Мар 2016, 12:52

Колега свали си долната помпа и я огледай добре,имах този проблем и се оказа тя виновникът.Няма да видиш никъде теч понеже спирачната течност която изпуска долната помпа на съединителят влиза във кожуха на скоростната кутия.
Помпата е на два болта така че за 3 минути ще хванеш виновника.
Успех. :driving:
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Мар 2016, 15:32

NoMoreRules написа:Колега свали си долната помпа и я огледай добре,имах този проблем и се оказа тя виновникът.Няма да видиш никъде теч понеже спирачната течност която изпуска долната помпа на съединителят влиза във кожуха на скоростната кутия.

:yes: Аз съм имал теч от нея и отвън не се виждаше нищо. Всичко е вътре в кожуха на кутията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BeeMWe » 14 Мар 2016, 11:46

Dirty M5 driveR написа:
NoMoreRules написа:Колега свали си долната помпа и я огледай добре,имах този проблем и се оказа тя виновникът.Няма да видиш никъде теч понеже спирачната течност която изпуска долната помпа на съединителят влиза във кожуха на скоростната кутия.

:yes: Аз съм имал теч от нея и отвън не се виждаше нищо. Всичко е вътре в кожуха на кутията.

Благодаря ви за съвета. Тази седмица ще проверя и ще пусна feedback за проблема.
Всъщност снощи оглеждах пак малко по обстойно и ми се стори, че под казанчето и кутията с бушоните всичко е омазнено. Възможно ли е да имам теч някъде от там ?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d (150)
Мечтае да кара: е30 M3

Мнение от levskifans » 15 Мар 2016, 3:06

Под бушоните е абс помпата...виж дали пък някоя от тръбичките не е затегната хубаво... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BeeMWe » 28 Мар 2016, 13:49

Благодаря ви, колеги. Проблемът се оказа долната помпа на съединителя. Беше протекла вътре в кожуха и не изтичаше под колата, заради кората ... След подмяна на помпата вече всичко е наред :lalala:
Изображение

Назад към E36