Проблем съединител e36 381 tds
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318 TDS
- Мечтае да кара: BMW 635 Csi
Проблем съединител e36 381 tds
Здравейте колеги,
Извинявам се предварително, че пиша, но не успях да намеря тема, която да се отнася до този проблем.
Когато карам, педалът на съединителя хлътва, но доста често е за кратко ( до 5 - 10 секунди ). Рядко ми се е случвало да хлътне за по - дълго време, но за не повече от минутка. Забелязал съм, че проблемът го прави само, когато колата е в движение, т.е. когато съм на светофар примерно не се получава така.
Пиша ви и защото днес цял ден лежах под колата, за да огледам долната, а после гледах и горната помпа, но никъде няма теч или следи от протекло. Огледах също така и спирачните апарати, при които също всичко е наред. Карах колата и на сервиз, но и там не откриха течове по системата, обезвъздушиха я, защото се оказа, че има доста въздух и всичко беше наред, но за около 2 дена и след това - отново.
Постоянно гледам течността в казанчето и доливам. Прави ми впечатление, че на 2 - 3 дни доливам около 50 - 70 грама, но пак казвам, че не мога да видя течове никъде. Вече нямам идеи и затова ви моля за помощ.
Извинявам се предварително, че пиша, но не успях да намеря тема, която да се отнася до този проблем.
Когато карам, педалът на съединителя хлътва, но доста често е за кратко ( до 5 - 10 секунди ). Рядко ми се е случвало да хлътне за по - дълго време, но за не повече от минутка. Забелязал съм, че проблемът го прави само, когато колата е в движение, т.е. когато съм на светофар примерно не се получава така.
Пиша ви и защото днес цял ден лежах под колата, за да огледам долната, а после гледах и горната помпа, но никъде няма теч или следи от протекло. Огледах също така и спирачните апарати, при които също всичко е наред. Карах колата и на сервиз, но и там не откриха течове по системата, обезвъздушиха я, защото се оказа, че има доста въздух и всичко беше наред, но за около 2 дена и след това - отново.
Постоянно гледам течността в казанчето и доливам. Прави ми впечатление, че на 2 - 3 дни доливам около 50 - 70 грама, но пак казвам, че не мога да видя течове никъде. Вече нямам идеи и затова ви моля за помощ.

- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
Re: Проблем съединител e36 381 tds
Колега провери си снадките,защото този въздух влиза отнякъде и респективно губи се течност. Ако е някоя снадка под колата, то въздушната струя я изсушава и не остават ясни следи. Маркирай си по 2-3 сантиметра на снадка с тебешир и после оглед,макар че в този дъжд сега в София няма да стане,но няма да вали 6 месеца. За 2-3 дни не може да изпарява толкова , за цяло лято е горе-долу добре. Късмет.
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Колега свали си долната помпа и я огледай добре,имах този проблем и се оказа тя виновникът.Няма да видиш никъде теч понеже спирачната течност която изпуска долната помпа на съединителят влиза във кожуха на скоростната кутия.
Помпата е на два болта така че за 3 минути ще хванеш виновника.
Успех.
Успех.

Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
NoMoreRules написа:Колега свали си долната помпа и я огледай добре,имах този проблем и се оказа тя виновникът.Няма да видиш никъде теч понеже спирачната течност която изпуска долната помпа на съединителят влиза във кожуха на скоростната кутия.
Успех.

- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:NoMoreRules написа:Колега свали си долната помпа и я огледай добре,имах този проблем и се оказа тя виновникът.Няма да видиш никъде теч понеже спирачната течност която изпуска долната помпа на съединителят влиза във кожуха на скоростната кутия.
Успех.
Аз съм имал теч от нея и отвън не се виждаше нищо. Всичко е вътре в кожуха на кутията.
Благодаря ви за съвета. Тази седмица ще проверя и ще пусна feedback за проблема.
Всъщност снощи оглеждах пак малко по обстойно и ми се стори, че под казанчето и кутията с бушоните всичко е омазнено. Възможно ли е да имам теч някъде от там ?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Под бушоните е абс помпата...виж дали пък някоя от тръбичките не е затегната хубаво... 

- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви, колеги. Проблемът се оказа долната помпа на съединителя. Беше протекла вътре в кожуха и не изтичаше под колата, заради кората ... След подмяна на помпата вече всичко е наред 

7 мнения
• Страница 1 от 1