възможно ли е ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

възможно ли е ?

Мнение от mambata_943 » 10 Мар 2016, 22:41

Проблема е следния - както си карах по магистралата с около 140 и си държа волана с две ръце, ама едно лекинко такова, подадох рязко газ, и колата направо почти влезна напълно в лявото платно :shock: уплаших се аз и леко полеко, от магистралата - направо в сервиза. Там я гледахме, гуми, амортисьори, биалетки, тампони, шарнири, гледахме и купето дали е скъсано, уж всичко. Видяхме двата тампона на задния мост (тези, които са по- близо до гумите) че са си заминали и утре ще ги сменят. Обаче на мен ми е много чудно, възможно ли е чак толкова да мърда тази кола от тампоните ? Когато я спъна от 4-та на 3-та, също мърда, само че надясно (като подам газ, мърда наляво) Също така, много странно ми стои волана, понякога колата върви в права линия, ама някво насила ли, как да го обясня, а волана е малко надясно, друг път пък е малко наляво, а някой път си върви нормално и волана си е прав :dunno: колата скоро минава стенд и всичко си е наред. Когато я закарах на майстора, нали там проверява тампоните с някви щанги и после го накарах да се качи да я усети, тя пък тогава не помръдваше :lol: после и аз я карах, давам газ, спъвам я - няма, не мърда. Разбрахме се - след някой друг ден да му я закарам, че имаше работа и гледах да не я карам много много, ама една вечер направих 1-2 завоя (забравих за тампоните :lol: ) и взе пак да мърда. Помислих си, че като е повдигал тампоните с щангата - те са се наместили и затова после не мърдаше при теста и след това няколко дни при бавно каране, ама след 1-2 завоя, пак са мръднали :dunno: И така де, какво мислите вие :ok:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Re: възможно ли е ?

Мнение от jakson » 11 Мар 2016, 0:04

Да не е 4X4? Това става често при коли с предно задвижване... като се разбие предницата.. и колелата вървят напред и назад и колата завива сама и то рязко. Друго, което се сещам е проблем с дифа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 11 Мар 2016, 0:11

jakson написа:Да не е 4X4? Това става често при коли с предно задвижване... като се разбие предницата.. и колелата вървят напред и назад и колата завива сама и то рязко. Друго, което се сещам е проблем с дифа

Не, колега, е36 320. Дифа не шуми, полуоските са добре, тампоните му също..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 11 Мар 2016, 0:28

На реглаж ходил ли си скоро да видят предницата а и задницата :bchug:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 11 Мар 2016, 0:41

BLUE_999 написа:На реглаж ходил ли си скоро да видят предницата а и задницата :bchug:

написал съм, че ходих скоро - преди да се случи това :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: E36 coupe m43b16
Мечтае да кара: E92

Мнение от djslavov » 11 Мар 2016, 2:41

Колега моя проблем е нещо подобно... волана ту наляво ту надясно. Няма луфт от никъде обаче от време на време си завива сама и немога да разбера от къде идва проблема. Казаха ми че може да е от тампоните на носачите отпред но не съм сигурен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 11 Мар 2016, 6:58

Такива аномалии се получават от хлабини по окачването или неправилна геометрия. Винаги ми е било странно да чуя "всичко е здраво и е направен реглаж", а колата ходи където си иска и волана и той... С какви гуми и джанти си?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 11 Мар 2016, 10:42

djslavov написа:Колега моя проблем е нещо подобно... волана ту наляво ту надясно. Няма луфт от никъде обаче от време на време си завива сама и немога да разбера от къде идва проблема. Казаха ми че може да е от тампоните на носачите отпред но не съм сигурен.

:conf:
Няма шанс или поне не би трябвало...карал сам сас скьсан тампон ляв колата стоеше много добре на пьтя само над 100км усещах вибрации в краката
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 11 Мар 2016, 11:43

Малко офф....

https://www.youtube.com/watch?v=FIsCjybwuU4
Май и този е с разбита предница

Колега колата ти е за стенд.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 12 Мар 2016, 1:12

Dirty M5 driveR написа:Такива аномалии се получават от хлабини по окачването или неправилна геометрия. Винаги ми е било странно да чуя "всичко е здраво и е направен реглаж", а колата ходи където си иска и волана и той... С какви гуми и джанти си?

хлабини не бяха открити, а след стенда ( който си беше наред ) колата не е блъскана в нищо и не знам от къде може да се промени тази геометрия. Също така, написал съм, че тампоните са заминали, а не, че всичко ми е наред, как да е. Колата сега е с 205/55/16 с прави джанти, всички са проверени профилактично и само едната се оказа крива - предна дясна и е оправена. До преди няколко дни беше с 195/65/15, не съм ги проверявал тях, но не съм усетил да има някакъв проблем, но не гарантирам, че са били изправни на 100%. :yes:

Tenata написа:Малко офф....

https://www.youtube.com/watch?v=FIsCjybwuU4
Май и този е с разбита предница

Колега колата ти е за стенд.

Утре, ако остане време - ще я закарам. Днес я взех, не усещам да има някакъв проблем сега, но времето не позволява да си правя тестове, надявам се да се е оправила.. :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 12 Мар 2016, 1:45

И на мен ми го прави този номер :lol: ама лекичко си завива ту на ляво ту дясно :dunno: , но от както сложих 17 ките започна да се усеща по така... гуми 225-45 предни задни 235-45
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 15 Мар 2016, 20:59

djslavov написа: Казаха ми че може да е от тампоните на носачите отпред но не съм сигурен.

И аз залагам на тази диагноза :yes:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 17 Мар 2016, 20:53

И така, никой не каза, че е възможно да е от тези тампони, но явно е било от тях. Минах около 300 км и до сега не съм забелязал някаква нередност :ok: Благодаря на тези, които се включиха :bchug:

Назад към E36