възможно ли е ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
възможно ли е ?
Проблема е следния - както си карах по магистралата с около 140 и си държа волана с две ръце, ама едно лекинко такова, подадох рязко газ, и колата направо почти влезна напълно в лявото платно
уплаших се аз и леко полеко, от магистралата - направо в сервиза. Там я гледахме, гуми, амортисьори, биалетки, тампони, шарнири, гледахме и купето дали е скъсано, уж всичко. Видяхме двата тампона на задния мост (тези, които са по- близо до гумите) че са си заминали и утре ще ги сменят. Обаче на мен ми е много чудно, възможно ли е чак толкова да мърда тази кола от тампоните ? Когато я спъна от 4-та на 3-та, също мърда, само че надясно (като подам газ, мърда наляво) Също така, много странно ми стои волана, понякога колата върви в права линия, ама някво насила ли, как да го обясня, а волана е малко надясно, друг път пък е малко наляво, а някой път си върви нормално и волана си е прав
колата скоро минава стенд и всичко си е наред. Когато я закарах на майстора, нали там проверява тампоните с някви щанги и после го накарах да се качи да я усети, тя пък тогава не помръдваше
после и аз я карах, давам газ, спъвам я - няма, не мърда. Разбрахме се - след някой друг ден да му я закарам, че имаше работа и гледах да не я карам много много, ама една вечер направих 1-2 завоя (забравих за тампоните
) и взе пак да мърда. Помислих си, че като е повдигал тампоните с щангата - те са се наместили и затова после не мърдаше при теста и след това няколко дни при бавно каране, ама след 1-2 завоя, пак са мръднали
И така де, какво мислите вие 

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Re: възможно ли е ?
Да не е 4X4? Това става често при коли с предно задвижване... като се разбие предницата.. и колелата вървят напред и назад и колата завива сама и то рязко. Друго, което се сещам е проблем с дифа
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
jakson написа:Да не е 4X4? Това става често при коли с предно задвижване... като се разбие предницата.. и колелата вървят напред и назад и колата завива сама и то рязко. Друго, което се сещам е проблем с дифа
Не, колега, е36 320. Дифа не шуми, полуоските са добре, тампоните му също..
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
На реглаж ходил ли си скоро да видят предницата а и задницата 

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
BLUE_999 написа:На реглаж ходил ли си скоро да видят предницата а и задницата
написал съм, че ходих скоро - преди да се случи това

- djslavov
- Потребител
-
- Кара: E36 coupe m43b16
- Мечтае да кара: E92
Колега моя проблем е нещо подобно... волана ту наляво ту надясно. Няма луфт от никъде обаче от време на време си завива сама и немога да разбера от къде идва проблема. Казаха ми че може да е от тампоните на носачите отпред но не съм сигурен.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Такива аномалии се получават от хлабини по окачването или неправилна геометрия. Винаги ми е било странно да чуя "всичко е здраво и е направен реглаж", а колата ходи където си иска и волана и той... С какви гуми и джанти си?
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
djslavov написа:Колега моя проблем е нещо подобно... волана ту наляво ту надясно. Няма луфт от никъде обаче от време на време си завива сама и немога да разбера от къде идва проблема. Казаха ми че може да е от тампоните на носачите отпред но не съм сигурен.

Няма шанс или поне не би трябвало...карал сам сас скьсан тампон ляв колата стоеше много добре на пьтя само над 100км усещах вибрации в краката
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Малко офф....
https://www.youtube.com/watch?v=FIsCjybwuU4
Май и този е с разбита предница
Колега колата ти е за стенд.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Такива аномалии се получават от хлабини по окачването или неправилна геометрия. Винаги ми е било странно да чуя "всичко е здраво и е направен реглаж", а колата ходи където си иска и волана и той... С какви гуми и джанти си?
хлабини не бяха открити, а след стенда ( който си беше наред ) колата не е блъскана в нищо и не знам от къде може да се промени тази геометрия. Също така, написал съм, че тампоните са заминали, а не, че всичко ми е наред, как да е. Колата сега е с 205/55/16 с прави джанти, всички са проверени профилактично и само едната се оказа крива - предна дясна и е оправена. До преди няколко дни беше с 195/65/15, не съм ги проверявал тях, но не съм усетил да има някакъв проблем, но не гарантирам, че са били изправни на 100%.

Tenata написа:Малко офф....
Утре, ако остане време - ще я закарам. Днес я взех, не усещам да има някакъв проблем сега, но времето не позволява да си правя тестове, надявам се да се е оправила..

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
И на мен ми го прави този номер
ама лекичко си завива ту на ляво ту дясно
, но от както сложих 17 ките започна да се усеща по така... гуми 225-45 предни задни 235-45

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
djslavov написа: Казаха ми че може да е от тампоните на носачите отпред но не съм сигурен.
И аз залагам на тази диагноза

Никой не мое ма връне на селу!
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
И така, никой не каза, че е възможно да е от тези тампони, но явно е било от тях. Минах около 300 км и до сега не съм забелязал някаква нередност
Благодаря на тези, които се включиха 

13 мнения
• Страница 1 от 1