PowerBox - има ли ефект или е поредната шашма?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Re: PowerBox - има ли ефект или е поредната шашма?
Дайте схема с обяснение за "копче пушек" , ама по-просто като за дете идиотче 

- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Около 30тина пъти от редица ТДС-ови гурота от форума,а и не само получавах странни отговори на тоя въпрос за копчето(EVRY mod).
Сега ми е интересно ако тази информация се изкара за масите ,дали ще ме удари светкавица,или над мен ще се извие проклятие.
Пин 21 и 39 от DDE-то ,или с други думи Fuel quantity andjustment sensor. Махаш им изолацийките - връзваш им по едно кабелче и ги караш някъде в купето. Взимаш и 5-6 съпротивления като стойностите им са примерно от 100 до към 800 ома.
Пробваш ги едно по едно съпротивленията в НИЗХОДЯЩ ред от 800 до 100 ома, докато си нацелиш твоята стойност , и връзваш съпротивлението през копче. Става и с Пот-1к ама за някои хора е прекалено сложно вече с 3 крака и врътка...
Тия пинове дето съм ги изброил са от схема за Е36 325тдс като самите кабели са Виолетов и Червено/Жълто, не отговарям за някакви евентуални избухвания и ако колата/мотора са други.
Сега ми е интересно ако тази информация се изкара за масите ,дали ще ме удари светкавица,или над мен ще се извие проклятие.
Пин 21 и 39 от DDE-то ,или с други думи Fuel quantity andjustment sensor. Махаш им изолацийките - връзваш им по едно кабелче и ги караш някъде в купето. Взимаш и 5-6 съпротивления като стойностите им са примерно от 100 до към 800 ома.
Пробваш ги едно по едно съпротивленията в НИЗХОДЯЩ ред от 800 до 100 ома, докато си нацелиш твоята стойност , и връзваш съпротивлението през копче. Става и с Пот-1к ама за някои хора е прекалено сложно вече с 3 крака и врътка...

Тия пинове дето съм ги изброил са от схема за Е36 325тдс като самите кабели са Виолетов и Червено/Жълто, не отговарям за някакви евентуални избухвания и ако колата/мотора са други.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
То може и с потенциолетър и да си го регулираш. А какъв е този сензор? Аз мислих, че става въпрос за Т* датчик на двигателя? Аз мога, да го пробвам на М40, но мисля че ще има обратен ефект при бензина. То при мен са 2 датчика, 1 за таблото с уредите и 1 за ЕКУ-то, но не е ясно дали двата имат връзка
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
jakson написа:То може и с потенциолетър и да си го регулираш. А какъв е този сензор? Аз мислих, че става въпрос за Т* датчик на двигателя? Аз мога, да го пробвам на М40, но мисля че ще има обратен ефект при бензина. То при мен са 2 датчика, 1 за таблото с уредите и 1 за ЕКУ-то, но не е ясно дали двата имат връзка
FuRoRR написа:Става и с Пот-1к ама за някои хора е прекалено сложно вече с 3 крака и врътка...
Потенциометъра го казах...
FuRoRR написа:Пауър бокс на бензин - йок...
На м40 ефекта е нулев, поради простата причина ,че бензиновия агрегат работи на съвсем друг принцип. При бензина А/F Ratio от 14.5/1 трябва да бъде спазенo като по закон(горе долу). При дизела се работи в диапазон от 15-60:1 като допълнително гориво никога не е излишно. Общо взето при бедна смес , двигателя работи на ниски обороти, а при богата ,на високи. Горе долу за непросветените обяснението е такова.
Тоя датчик седи на ГНП-то и управлява дозата гориво ,която да се инжектира в цилиндъра.
Представи си едно циганче на което си му дал една кофа и си му казъл да напълни един басейн с вода от чешмата.За цялата услуга ти му плащаш 10 лева на ден. Тоя басейн може да се напълни за половин ден, ама цигането не си дава зор ,пълни кофата до половината и си опъва 10те кинта на края на деня ,че е напълнило басейна.
Ся си представи че му кажеш ,че когато го напълни ще получи 10 лева.Ще пълни кофата до горе и работата ще ти я свърши за 4 часа. Риска е ,че може да прегрее и да си изкриви главата.(чакай че се обърках, за ТДС-а ли говорих или за циганчето.
Общо взето е това ... мога да го опиша и в картинки, ама съм зазимил басейна и нямам 20 лева...

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
В такъв случай май най-добрия вариант е да се направи с бутон под педала на газта и да действа като кикдаун 

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
raptorxbg написа:В такъв случай май най-добрия вариант е да се направи с бутон под педала на газта и да действа като кикдаун
Ключ шау бау... докато газта е до "ламарината" ключето добавя съпротивлението към датчика и нафтата се излива с кофата
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Да, по принцип на копчето на кикдауна им е културния вариант... Другия с копчето обаче е несравнимо брутален на празен ход... със 100 ома съпротивление празния ход на ТДС мога да го оприлича само на 8литрово V8 със супер агресивни валове...Като го пуснеш колата почва да се клати като натокан американски драгстер...с типичното му и възпявано в бисерите на колегите от форума за американски машини "уака-уака-уака" 

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2