Проблем със спирачки E36 m43b16
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- djslavov
- Потребител
-
- Кара: E36 coupe m43b16
- Мечтае да кара: E92
Проблем със спирачки E36 m43b16
Здравейте колеги.... имам следния проблем.. колата е купена наскоро и педала на спирачките хващаше след средата. Погледнах челюстите бяха почти без феродо. Смених ги и проблема се оправи за 10 15 натискания на педала и пак стана така. Помислих че има въздух, обезвъздуших системата и в момента като натисна педала опира почти до доло и при второ припомпване спира нормално.. Така всеки път. Няма никаде течове или спукани съединения/тръбички.. Какъв може да е проблема.. Феродо има и всичко е натегнато.. Педала се втвърдява от второто натискане.... Сори за дългата тема но искам да обясня точно и ясно.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблем със спирачки E36 m43b16
Нещата отиват към спирачна помпа. Но... първо нека професионалист да огледа всичко останало, защото аз съм имал такъв случай при блокирал водач на преден спирачен апарат. В тоя ред на мисли може да е нещо елементарно.
- djslavov
- Потребител
-
Dirty M5 driveR написа:Нещата отиват към спирачна помпа. Но... първо нека професионалист да огледа всичко останало, защото аз съм имал такъв случай при блокирал водач на преден спирачен апарат. В тоя ред на мисли може да е нещо елементарно.
И това съм прегледал. И 4те - апаратите и цилиндърчетата на барабаните работят не са блокирали и се опасявам да не е нещо пт АБС да изпуска вакуум но не знам къде му е съединението за вякуума. Явно ще се ходи в сервиз....
Когато се позаседи за по-дълго време без да се кара колата,гумичките на главният спирачен цилиндър се слягат и се случва точно това,което описвате.На границата са на възможностите си да уплътнят.Това е доста опасно,защото в един момент въобще могат да откажат и дори припомпването да не помогне.Задължително идете на специалист,защото работата там изисква професионализъм и някои материали и инструменти,които не се намират по магазините.
- rowz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is
- Мечтае да кара: 1m coupe
пробвай да караш на леко опъната ръчна
Предложението за ръчната е уместно. Понеже спомена, че си прегледал и задните спирачки, ръчната регулирана ли е, т.е. натегната? Ако не е, то челюстите се прибират прекалено много, което отнеме няколко натискания на педала за да се отворят челюстите. Започни проверката от там.
- djslavov
- Потребител
-
Проблема е решен. Много странен се оказа - липсваше доста спирачна течност а казанчето беше пълно. Наливам а то не се пълни и пое около 400 500ml спирачна течност и след това обезвъздушаване естествено и всичко е точно. Благодаря все пак за отзовалите се.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
djslavov написа:Проблема е решен. Много странен се оказа - липсваше доста спирачна течност а казанчето беше пълно. Наливам а то не се пълни и пое около 400 500ml спирачна течност и след това обезвъздушаване естествено и всичко е точно. Благодаря все пак за отзовалите се.
А от къде е липсвала толкова течност? Огледай за течове.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- djslavov
- Потребител
-
Tenata написа:djslavov написа:Проблема е решен. Много странен се оказа - липсваше доста спирачна течност а казанчето беше пълно. Наливам а то не се пълни и пое около 400 500ml спирачна течност и след това обезвъздушаване естествено и всичко е точно. Благодаря все пак за отзовалите се.
А от къде е липсвала толкова течност? Огледай за течове.
Няма никаде течове. Предния собственик за 5 години и е навъртял 6000км и не е пипал нищо по колата. Явно от по предния е било така и за 6000км човека не се е занимавал. За толкова време престой като започнах да я карам и почнаха да излизат разни проблеми но засега доста неща оправих и се надявам в близкото време да няма проблеми
9 мнения
• Страница 1 от 1