БМВ Е36 М43 Купе Няма захранване на бензинова помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW E36 Coupe/ BMW E91

БМВ Е36 М43 Купе Няма захранване на бензинова помпа

Мнение от kolev5833 » 13 Фев 2016, 18:19

Здравейте колеги имам следния проблем, до бензиновата ми помпа няма захранване, стартера върти, нямам изгорял предпазител или реле (вече ги проверих). Пробвах и докато въртя да паля и пак няма захранване. Имам и втори ключ пак с чип пробвах и с него. С газов инжекцион съм и колата пали на газ, но искам да си я оправя. Има ли някаква друга електроника по колата, която може да ми спре захранването до помпата. Ходих в сервиза за газови уредби и ми казаха, че те ми спирали дюзите не помпата. Нивомера също работи. И Помпата проверих и тя работи.

Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Re: БМВ Е36 М43 Купе Няма захранване на бензинова помпа

Мнение от Benord » 13 Фев 2016, 21:52

Свалете релето на помпата,свържете директно с проводник клемите за помпата и с един волтметър или пробна лампа тръгвате по веригата.Вярно,че си е играчка,но е най-сигурното.Дали е друго някакво реле или някъде просто е резнат кабела,може само да се гадае при интервенция от непознати майстори.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kolev5833 » 14 Фев 2016, 0:33

А се чудих дали ако си пусна направо нов кабел до помпата всичко ще е ОК, защото ще ми отнеме много повече време и разглобяване от колкото ако просто си пусна нов до там, но се притеснявах да няма нещо по екектрониката което може да объркам с новия кабел, аз вече пробвах с външен кабел директно на помпата и колата запали.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 14 Фев 2016, 10:37

Пускането на нов кабел е краен вариант. Първо трябва да се установи от къде идва проблема. При мен мерихме релета кабели... Оказа се проблем в ews-a.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kolev5833 » 14 Фев 2016, 14:50

Как да го проверя тоя EWS дали работи и къде се намира, защото релетата и бушоните са ОК.

Назад към E36