Придърпване между 1300 и 3000 оборота - 318i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- 100123
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
- Мечтае да кара: BMW e38 740I
- Детайли за колата: Тракторче
Придърпване между 1300 и 3000 оборота - 318i
Здравейте на всички маняци на BMW!
Имам следния проблем с колата,не открих тема с проблем като моя,затова отварям нова тема,ако случайно съм пропуснал моля да бъда извинен.
Така,карам е36 318I 113 hp,проблема е следния,първо започна да глъхне и придърпва между 1300 и 3000 оборота,ходих на диагностика казаха ламбда сонда,смениха я карах 5 дена и днес,след като почна да вали и да е кишаво започна да го прави отново,отидох при майстора каза че може би било от свещите,но щял да може да я погледне в понеделник.
Някакви идеи от какво може да е проблема,като вече е в доста по малки граници понеже преди смяната на содната тя въобще неможеше да потегли,тресеше губеше обороти само с пълна газ се оправяше,вече не е чак толкова лошо,но и ми направи впечатление че като натисна съединитела и подам газ,когато почне да го прави,се изрязва а преди с повредената сонда-Не.
Благодаря за отделеното време.
Поздрави,
100123.
Имам следния проблем с колата,не открих тема с проблем като моя,затова отварям нова тема,ако случайно съм пропуснал моля да бъда извинен.
Така,карам е36 318I 113 hp,проблема е следния,първо започна да глъхне и придърпва между 1300 и 3000 оборота,ходих на диагностика казаха ламбда сонда,смениха я карах 5 дена и днес,след като почна да вали и да е кишаво започна да го прави отново,отидох при майстора каза че може би било от свещите,но щял да може да я погледне в понеделник.
Някакви идеи от какво може да е проблема,като вече е в доста по малки граници понеже преди смяната на содната тя въобще неможеше да потегли,тресеше губеше обороти само с пълна газ се оправяше,вече не е чак толкова лошо,но и ми направи впечатление че като натисна съединитела и подам газ,когато почне да го прави,се изрязва а преди с повредената сонда-Не.
Поздрави,
100123.
- stanimirxxx
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW e36 318i
Re: Придърпване между 1300 и 3000 оборота - 318i
100123 написа:Здравейте на всички маняци на BMW!
Поздрави,
100123.
Здравей! И на мен ми се появи миналата зима подобен проблем. В един снежен ден, като днешния и в комбинация с улица, с дълбоки коловози, нали се чистят много улуците, колата наби отдолу сняг и изведнъж взе да забива и да гасне. Направо едвам се караше. Докато се върна от центъра на София до Овча купел направо ми се взе акъла. Беше неделя, зарязах е пред нас и три дни не я барах от яд, на четвъртия обаче не издържах, взех един колега от сервиза, с лаптопа и направо в нас да я чете. Колата си работеше като от магазина, все едно нищо не и било. Някакви дребни грешки, които изчистихме така и така се разкарахме но нищо друго. Сонда, дебитомер и т.н. всичко в нормите. От тогава този проблем се появява от време на време и то при много снежно или много дъждовно време, което ме навежда на мисълта, че влиза влага в маншоните на сондата или датчика на коляновия вал и бъзика електрониката. Всичко става за момент, колата придърпва 3-4 пъти и после всичко изчезва. Само нещо се мокри и ще трябва да се огледа хубаво отдолу като се пооправи времето. 318i M43

- 100123
- Потребител
-
Ами и на мен ми се струва,че е от влага,защото днес не го е правела.Гледам датчика на коляновия вал вчера беше мокър,може ли от него да прави подобни мизерий?Казаха че ако той се прецака ще гасне и няма да иска да пали,а тя просто придърпва и почва да глъхне.
Някакви идеи?
Някакви идеи?
- 100123
- Потребител
-
Колата в сухо време с нова сонда се оправи,обаче когато стане мокро както сега просто почва да си ги прави отново тези магарии.Някакви идеи колеги?
- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Здравейте колеги,
Същият проблем но при 320i. След смяна на куп неща и 2 нови сонди (първата се върна до производителя като неработеща- беше в гаранция) се оказа вода в маншона на сондата. Проблема се реши с 1 свинска опашка.
Поздрави и успех.
Същият проблем но при 320i. След смяна на куп неща и 2 нови сонди (първата се върна до производителя като неработеща- беше в гаранция) се оказа вода в маншона на сондата. Проблема се реши с 1 свинска опашка.
Поздрави и успех.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
100123 написа:Колата в сухо време с нова сонда се оправи,обаче когато стане мокро както сега просто почва да си ги прави отново тези магарии.Някакви идеи колеги?
Ами ти сам си си отговорил на въпроса. Сега изолирай добре буксата на ламбдата с еластично пвс и при самата ламбда с маслоустойчив термо силикон така че да не прониква влага .

- 100123
- Потребител
-
Да но не,вчера започна да ги прави постоянно дори и в сухо време,закачих я и сондата беше забила на ниски стойности.Явно ще трябва да сменям и тази сонда,а това че трябва да уплатня машноните и кабелите ще стане,мисля да го херметизирам с ПУ силико,въпроса ми е друг,от какво може да се повреждат тези сонди?
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Ако си с катализатор и е тръгнал да запушва ,сондата се грее повече и дава фира. Или си взел универсална сонда ,не за твоят модел.Те дават бързо фира или не сработват добре.Желателно е сондата да е по ВИН за твоето БМВ.Те са по- скъпи ,но са с гаранция и рядко се случва да се скапят от нищото.На мен ми изхвърлиха катализатора ,сложиха нова сонда за модела и вече 3г. от тогава няма проблем.
- 100123
- Потребител
-
Нямам катализатор,но явно сондата която бях взел не е била читава,утре ще купувам друга.
- 100123
- Потребител
-
Здравейте отново,за информация на всички които имат подобен проблем,не взимайте сонда втора употреба колкото и да ви гарантират,че работи.
С чисто нова сонда колата стана по динамична,по малък разход на гориво и се кара с кеф.
Благодаря за отделеното време!
Поздрави,
100123
С чисто нова сонда колата стана по динамична,по малък разход на гориво и се кара с кеф.
Благодаря за отделеното време!
Поздрави,
100123
10 мнения
• Страница 1 от 1