Тракане при студено палене?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Тракане при студено палене?
Днес сутринта за втори път ми се случи когато запаля колата да изтрака много странно. Получава се следното, когато не съм я карал 1-2 дни и е студено при палене се чува някакво тракане от към двигателя. При самото завъртане на двигателя не се чува нищо, а започва да се чува веднага след това в продължение на 1 до 2 секунди и след това двигателя започва да си работи като по часовник. Според мен е заради маслото или е много танко, или помпата го качва по-бавно до повдигвачите и те изтракват. Карам с някво масло Мидланд 5в-40, маслото е на 2500км. Преди това беше с BP 0в-40 и не го правеше, но времето беше по-топло, пък й беше сипвано от предишният собственик, който не знаеше кога го е сипал и аз затова го смених, а иначе светеха 4-ри лампи. Дайте някакво мнение по въпроса?
B M W и всички останали!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
маслото от повдигачите се стича надолу - или маслото е кофти или повдигачите са зацапани и/или леко износени.

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Подигачите са нормално е на толкова притракват сутрин за 1-2 секунди, не си вкарвай излишни главоболия

- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Според вас да сменям ли маслото или да карам така? Забелязах, че става само когато е студено, например днес сутринта пак го направи! Отпреди в топлото време не го правеше, а маслото е от месец.
B M W и всички останали!
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
Като гледам си с пълна синтетика , мисля че за този мотор му дават 10-40 или 15-40 , покарай още малко и тогава го смени и без това като стане студено е по-добре маслото да е по-тънко!!!!
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Не съм много съгласен, защото от БМВ препоръчват пълна синтетика, а ти говориш за полусинтетика. Предишното масло е сменяно в професионален сервиз на БМВ и там са сипали БП 0-40
, по-тънко от моето дори!

B M W и всички останали!
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
може наистина да му дават да е с пълна синтетика но когато е бил нов мотора сега според мен е по здравословно да караш с полусинтетично
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
mirmidon написа:Не съм много съгласен, защото от БМВ препоръчват пълна синтетика, а ти говориш за полусинтетика. Предишното масло е сменяно в професионален сервиз на БМВ и там са сипали БП 0-40, по-тънко от моето дори!
Аз изказах лично мое мнение по мои наблюдение,но съм сигурен че и в който сервиз да отидеш и като поискаш качествено масло те ще ти препоръчат най-скъпото защото им е за продаване, ако искаш и масло за F1 ще ти сипят ,в крайна сметка всеки сам избира с какво масло да кара колато си.
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Доста време вече не е тракала при палене. Днес сутринта е запалих, а не бях е палил от петък на обяд и всичко беше наред, запали като по часовник, сутринта беше доста студено. Явно трака само при определени климатични условия или незнам

B M W и всички останали!
9 мнения
• Страница 1 от 1