Проблем с ремъка 325 тдс 97год. М51
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- mecan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: alfa 147jtd 16v-BMW320i E36
- Мечтае да кара: метла
Проблем с ремъка 325 тдс 97год. М51
здравейте на всички, проблемът е следния от време на време ми се случва, амортесиорчето идва на пред и олабва ремъка слизам вдигам капака и със малко сила го връщам на място, добре че не го изхвърга
. ходих на майстор и ме уверява ,че проблема е от шаибата на коляновиа вал. та въпроса ми е възможно ли е или не защото ми е писнало от майстори.

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Re: Проблем с ремъка 325 тдс 97год. М51
А амортисьора е стегнат и в двата си края с болтовете, нали така?
Първо провери следното нещо: Като запалиш колата отвори капака и погледни "люлката" която от едната страна е закрепена към въпросното амортисьорче, а в другия си край държи обтяжната ролка дали играе или дава някакво отклонение. Също така може да свалиш ремъка и амортисьора и с ръка да провериш дали има някакъв луфт. С времето се разбива и ремъка започва да играе - в моя случай обтяжната ролка започна да опира в шайбата на коляновия вал и да стърже постоянно. Люлката я има нова по магазините за авточасти на цена около 80лв., като е хубаво да вземеш и болта към нея, понеже се затяга със голям шестостен и има вероятност да замажеш или скъсаш главата. Неговата цена е около 20лв.
Ако пък проблема не е от люлката може майстора ти да е прав и да е от шайбата на вала, случва се и това.
Първо провери следното нещо: Като запалиш колата отвори капака и погледни "люлката" която от едната страна е закрепена към въпросното амортисьорче, а в другия си край държи обтяжната ролка дали играе или дава някакво отклонение. Също така може да свалиш ремъка и амортисьора и с ръка да провериш дали има някакъв луфт. С времето се разбива и ремъка започва да играе - в моя случай обтяжната ролка започна да опира в шайбата на коляновия вал и да стърже постоянно. Люлката я има нова по магазините за авточасти на цена около 80лв., като е хубаво да вземеш и болта към нея, понеже се затяга със голям шестостен и има вероятност да замажеш или скъсаш главата. Неговата цена е около 20лв.
Ако пък проблема не е от люлката може майстора ти да е прав и да е от шайбата на вала, случва се и това.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Амортисьочето е консуматив.с времето започва да прави такива поразии.смени го.
- mecan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: alfa 147jtd 16v-BMW320i E36
- Мечтае да кара: метла
значи имам и едно изскърцване при палене и гасене на колата .
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
wladio написа:Амортисьочето е консуматив.с времето започва да прави такива поразии.смени го.
5 мнения
• Страница 1 от 1