Виене на турбото?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Виене на турбото?
Здравейте, колеги.
Тъкмо се прибирах от работа и по едно време чух някакво виене от турбината, като колата е в по-голями обороти се чува повече. Идеи?
Тъкмо се прибирах от работа и по едно време чух някакво виене от турбината, като колата е в по-голями обороти се чува повече. Идеи?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Виене на турбото?
Ми има 2 варианта- първи- ще се окоти скоро, втори ще и отнеме малко повече време.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Ще каже бум, тряс, бау, турбото ще гръмне и мотора ще се напълни с масълце 

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
До около 5000 оборота
Сега сериозно, свали си маркуча който е на входа на турбото и с ръка опипай оста на перката - трябва да усетиш луфт във всички посоки. Разгледай във форума за препоръки за сервиз който се занимава с рециклиране и отнеси турбината там.
Моята пък вие яко като е студена колата на около 1800-2000 оборота, ама още крета

Сега сериозно, свали си маркуча който е на входа на турбото и с ръка опипай оста на перката - трябва да усетиш луфт във всички посоки. Разгледай във форума за препоръки за сервиз който се занимава с рециклиране и отнеси турбината там.
Моята пък вие яко като е студена колата на около 1800-2000 оборота, ама още крета

Ако знам, че ще издържи 1-2 месеца, ще взема една на гарет, но не зная дали всеки модел е съвместим, разликата в мм... съща така и съм мислил за временна втора ръка, докато взема гарет.
Колеги, след смяна на турбото, ще бъде ли необходимо някакво презацепване или нещо от сорта, има ли вероятност да ме съпътстват някакви проблеми, тъй като се поразрових в гугъл виждам, че има проблеми с други марки автомобили, които срещат разни проблеми...
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Няма никакво презацепване и подобни глупости. Просто отвиваш болтовете които държат от едната страна турбината за изпускателния колектор а от другата страна за тръбата към гърнетата, сваляш скобите на въздуховода към кулера, сваляш и двете тръбички за маслото и си готов.
И по-добре си отнеси твоята турбина за рециклиране и не се занимавай с друга втора ръка.
И по-добре си отнеси твоята турбина за рециклиране и не се занимавай с друга втора ръка.
10 мнения
• Страница 1 от 1