Проблемна предница Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36 и Мерцедес S КЛАСА
- Мечтае да кара: РЕТРО автомобил
Проблемна предница Е36
Колеги, само проблени с предното окачване всичко смених и колата пак не седи на пътя, а бяга на ляво и на дясно. Като карам по стар асфалт колата бяга по наклоните на асфалта всичко е ново дори и гумите 205 55 16 с оригинални джанти от БМВ Е46 единствено само кормилната рейка не съм сменял! Помагайте накрая ще продам колата, малко ми остават нерви. Колата е БМВ Е36 1993 с двигател М40 с стандартно окачване, единствената изгъзица са джантите но са оригинални петолъчки от Е46 с чисто нови гуми качени от мене преди 3 дни и незная вече на къде само ми взимат парите за проверки по стендовете, дайте Акъл
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблемна предница Е36
Ако имаш разпечатка от реглажа я качи да я видим. И сподели повечко в какво се изразява това бягане наляво надясно. Ако е само по коловозите си е нормално - при мен и мои познати е същата история. Но ако на хубав прав равен път се носи значи има нещо нередно. А рейката наистина може да е проблем, само че през форума няма как да се разбере това.
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Последния реголаж го прави близък мои приятел майстор и ми каза че колата е с перфектна проходимост на преден и заден мост, но като е карал му се струвала доста шавлива на пътя! Каза че е гледал внимателно всичко е проверено и не намира никакъв проблем единствено може да има проблем в кормилната рейка но не се ангажира с мнение за нея! А диаграма нямам данните ми ги показваха на PC-то и са запаметени, но не съм ги запомнил. Лошото е че колата не се държи добре на пътя и не върви в права линия, постоянно ми дърпа волана в една от двете посоки.
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Как може да се провери рейката и какво е нужно за да се разбере !
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Колега, от рейката не мисля, че може да "бяга" колата....Да нямаш някакъв удар по колата, за който не знаеш ? 

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Възможно е да е от гумите.Забелязвал съм го при мен.
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
А от цялото ходене по сервизи,щом всичко е здраво, защо не помоли да видят това купе дали не е криво?
Гледам, че си от Пазарджик, в София операцията струва 18 лв. и се гледа на лазерен стенд.
Гледам, че си от Пазарджик, в София операцията струва 18 лв. и се гледа на лазерен стенд.

- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
а проверили всичко по задния мост-тампони,шарнирни втулки
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Колата си е карам само аз от 6 години не ми е единствения автомобил , няма удари по нея, единствено Софийската градушка ми вдлъбна ламарините и ми свали стъклата
но пак си ме кефи макар и стара, единственото ми голямо дразнене е управлението и

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
enerdjy написа:Възможно е да е от гумите.Забелязвал съм го при мен.

Едни направо ги изхвърлих, точно защото имаха свое мнение как да завиват !
Пробвай с други гуми !!!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Колега гумите са на 3 дена чисто нови, вярно лятни са но ако сложа зимни на друг размер 195 60 15 няма да мога да отстраня проблема
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Гумите щом са добре за джантите сигурен ли си, че са чисто прави и нямат някакъв дефект?
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- gadn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: Е36
Ако инфото от профила ти е вярно, да не се окаже проблема в теб, тоест да очакваш от е36 същото поведение на пътя като от S class.
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Хах Вярно е инфото колега, не очаквам същото поведени но си е помня как се е държала на пътя се пак!
Промяната е голяма и ще пробвам с рейка все пак и ще пиша за резултат! Джантите са качени всички на машина за изправяне на джанти и мерени с часовник за кривини само една имаше проблем и той бе отстранен на момента и след това се качиха гумите на джантите и се балансираха и най добрите две се качиха на предния мост
Промяната е голяма и ще пробвам с рейка все пак и ще пиша за резултат! Джантите са качени всички на машина за изправяне на джанти и мерени с часовник за кривини само една имаше проблем и той бе отстранен на момента и след това се качиха гумите на джантите и се балансираха и най добрите две се качиха на предния мост

14 мнения
• Страница 1 от 1