При потегляне светва ABS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- brooklyn
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: e36 coupe 2.8 megasquirt
При потегляне светва ABS
Колеги имам проблем и то доста неприятен , колата е е36 купе м43 мотора края на 94-та година. Имах неработещ датчик на абс-а и лампата ми светеше постоянно , днес го смених и лампата моментално угасна , но при потегляне пак светва , когато угася и пак запаля и колата си е в покой няма светеща лампа демек прочита си датчиците че работят ама като потегля пак си светва , закачих я на диагностика и ми пише ( непознат код за грешка 132 ) моля дайте ми мнение някой сблъсквал ли се е с нещо подобно , понеже ако тръгна по сервизи знам че ще ме метнат да сменят наред и много ще боли глава
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Re: При потегляне светва ABS
Здравей колега! Аз си реших проблема след като направих стъпка по стъпка нещата описани в този линк: http://blog.bavauto.com/14248/bmw-diagn ... nd-others/
Ползвах и Бентли ръководството на страница 601, за да си обясня логиката на описаното в линка, а и за да видя има ли разлики в пинове и т.н. Прочети внимателно нещата с отворено на 601 стр. ръководство за Е36 и съм сигурен, че ще си решиш проблема. При мен след като на една диагностика ми бяха казали заден ляв датчик(после си го измерих и беше здрав), на друга моторче на АБС-а(захраних го директно и видях, че и то е здраво), накрая след като всичко тествано по описаната схемичка се оказа здраво отидох до моргата за друг АБС комп(тъй като то не остана какво друго да се провери) и нещата си дойдоха на място. Проблема ми беше като твоя. Паля гасне лампата и като тръгна и стрелката на километража мине 10 км/ч и АБС лампата светваше. Успех и със здраве! И да не забравиш да пишеш къде е бил ключа за бараката.
П.С.: Огромно БЛАГОДАРЯ за помощта и търпението на брат ми!
Сам нямаше да имам нерви и желание да оправя проблема, с който я карах така колата повече от 7 години.
Ползвах и Бентли ръководството на страница 601, за да си обясня логиката на описаното в линка, а и за да видя има ли разлики в пинове и т.н. Прочети внимателно нещата с отворено на 601 стр. ръководство за Е36 и съм сигурен, че ще си решиш проблема. При мен след като на една диагностика ми бяха казали заден ляв датчик(после си го измерих и беше здрав), на друга моторче на АБС-а(захраних го директно и видях, че и то е здраво), накрая след като всичко тествано по описаната схемичка се оказа здраво отидох до моргата за друг АБС комп(тъй като то не остана какво друго да се провери) и нещата си дойдоха на място. Проблема ми беше като твоя. Паля гасне лампата и като тръгна и стрелката на километража мине 10 км/ч и АБС лампата светваше. Успех и със здраве! И да не забравиш да пишеш къде е бил ключа за бараката.
П.С.: Огромно БЛАГОДАРЯ за помощта и търпението на брат ми!

Карам бавно! Стигам Бързо!
- brooklyn
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: e36 coupe 2.8 megasquirt
Re: При потегляне светва ABS
сега сипвам една ракия и сядам да чета , а после ще обясня какво точно съм направил и докъде съм я докарал , а на теб лично ти благодаря много за инфото 

3 мнения
• Страница 1 от 1