Въпрос за 3 грешки при диагностика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Re: Въпрос за 3 грешки при диагностика

Мнение от BorisBMW » 11 Окт 2015, 11:58

Със старата сонда се въртеше 300 до 400mV, вчера сложих оригинална бошова и с нея се въртят между 400-450mV, датчик на разпределителния вал как може да се тества, ако не го хваща диагностиката, докато търся детонационните датчици да го видим и него?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 11 Окт 2015, 15:32

Ако детонационен не работи коректно ( примерно ) не търси и свестни стойности от ламбда , тъй че едно по едно . Датчик разпределителен вал може да тестваш с осцилоскоп , за да му се видят сигналите дали са с правилната форма и амплитуда , другото е ала-бала . Въобще бензиновия двг си иска точни смеси и едно да тръгне накриво , другите датчици полудяват поради опитите на еку да компенсира и да намали до минимум възникването на детонационно горене , виж дизелаците са чук , бачкат си и на бедни и богати смеси :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 13 Окт 2015, 15:28

Смених детонационния и грешката изчезна, но останаха другите 2 грешки. При пробата с другия тпс може да има вариант и той да не е работил като хората, но е малко вероятно. Дали да търся друг за проба? За смяна на детонационния сваляте горната част на колектора и трябва да викнете някой с по-тънки пръсти само да откачи буксата :lol: и се сменя без сваляне на колектора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 13 Окт 2015, 17:16

Дръпни шалтера за една нощ , ей така за проба .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 14 Окт 2015, 17:12

Оправи се от този датчик, сутринта запалих много по-лесно, пак изгасна 1 път, но след това си ми закова оборотите. На бензин вече се оправи като е студена, преди прекъсваше все едно няма бензин, взех да се съмнявам за помпата вече.. :kuku: След 10-тина дена ще ми докарат тпс друг пак, дано ми изчисти всички грешки вече и да няма проблеми. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 25 Окт 2015, 20:08

Колеги, проблема с трудно палене при студен двигател продължава. Като е студена и 2-3 пъти пали и гасне, а на бензин забива докато излезне от синьото. С ГИ съм и когато мине на газ става доста по-добре, докато загрее напълно и после що годе си работи нормално. Чакам да ми докарат ТПС, който си ми го вади на грешка, но ме съмнява всички проблеми да са от него? Дали може да е датчика на коляновия вал? Има ли как да се премери по някакъв начин?

Потребител
Аватар

Мнение от julian7981 » 08 Ное 2015, 17:28

Здравей,колега до къде стигна с проблема?
След смяна на сонда и при мен не върви и забива на бензин докато е студена .
Сондата ,която сложих е Денсо универсална ,колата върви на газ отлично вече но на бензин не е така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 09 Ное 2015, 21:05

Истината е че сондите при работа на бенз и газ показват различно , защо и как нямам отговор . Но това влияе на работата на едно от двете горива ( еку се самонагажда , обучава ) и се получават такива аномалии . На мен лично на газ ми показва по-бедни смеси . Уж мери кислородно съдържание , но явно има значение какво гори .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 10 Ное 2015, 12:01

Вчера ми докараха ТПС, сложих го и няма разлика в поведието на колата, след малко ще видя дали ще запали по-лесно, а довечера ще дойде моя приятел да е прочетем и ще видя поне грешката изчезнала ли е. Ако е изчезнала ще купя нова оригинална сонда на БОШ, друго решение не виждам и дано се окаже от нея, че не е евтина...

Предишна

Назад към E36