Фал с алтернатора?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Фал с алтернатора?
Здравейте, приятелчета.
Омръзна ми това бутане сутрин и на тръгване от работа... Може би и на приятелите ми и колегите ми им е писнало да ме бутат сутрин и след работа... Четох, как да разбера дали алтернаторът работи, понеже поръчах акумулатор на Варта и чакам утрешната му доставка, но пича по телефона ми каза да замеря моя акумулатор и ако дава 13.8V, значи на този етап е добре - алтернаторът е в изправност. Попаднах на тема от форума, че, за да съм сигурен, че алтернатора е в изправност, да изкарам едната клема и да видя дали акумулатора ще работи. Е, да, но преди няколко седмици, пак така, когато размених акумулаторите с този на бащата на жената - колата гаснеше и изискваше "събуждане" с газта, докато чичаците отзад разменяха акумулаторите пак по-старому. Надявам се на приятна дискусия тази вечер, за да съм сигурен утре на къде да се насоча.
Омръзна ми това бутане сутрин и на тръгване от работа... Може би и на приятелите ми и колегите ми им е писнало да ме бутат сутрин и след работа... Четох, как да разбера дали алтернаторът работи, понеже поръчах акумулатор на Варта и чакам утрешната му доставка, но пича по телефона ми каза да замеря моя акумулатор и ако дава 13.8V, значи на този етап е добре - алтернаторът е в изправност. Попаднах на тема от форума, че, за да съм сигурен, че алтернатора е в изправност, да изкарам едната клема и да видя дали акумулатора ще работи. Е, да, но преди няколко седмици, пак така, когато размених акумулаторите с този на бащата на жената - колата гаснеше и изискваше "събуждане" с газта, докато чичаците отзад разменяха акумулаторите пак по-старому. Надявам се на приятна дискусия тази вечер, за да съм сигурен утре на къде да се насоча.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Фал с алтернатора?
Не е особено разумно да махаш акумулатор на работеща кола 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
M10 написа:Не е особено разумно да махаш акумулатор на работеща кола
Е с'а ш са намери кой да ти обясни как "няма проблем"...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
~Мишо~ написа:M10 написа:Не е особено разумно да махаш акумулатор на работеща кола
Е с'а ш са намери кой да ти обясни как "няма проблем"...
Приготвил съм един копи-пейст от 5 абзаца който поствам в такива случаи...

Гледам ,че си с ТДС - колко амперчаса е акумулатора, и какъв му е стартовия ток?
Иначе колега имаш 4 главни варианта.
-Алтернатор
-Акумулатор
-Масата на мотора
-Стартер
За да изключиш първото - С мултиметър мериш за U>13.7V на запалена кола - това е единствения тест който ти е нужен
за второто - Разменяне на акумулатори върши работа- прехвърли го в някой друг дизел и виж дали той ще пали
за третото - С кабел за подаване на ток хващаш единия краи за мотора, другия за купето... ако запали - масата на мотора прави мизерии (не съм го виждал до сега на Е36)
четвъртото е последният вариант и няма нужда от обяснение
Приключих проблема с алтернатора. Замерих го, преди да взема новия акумулатор - перфектен - 13.8-9 с консумация - фарове, музика, парно (не зная в случая той дали консумира, но предполагам, че). А иначе стария беше 100Ah със стартов 820A. Новият е Варта, 85Ah, пусков 800A. Старта е като че ли по-добър от стария и колата ми изглежда много по-спокойна. Ще се убедя в понеделник сутрин в 4 и 30, като я подготвя за работа.
Благодаря ви колеги. 

5 мнения
• Страница 1 от 1