М52-прекъсва на газ при включен дебитомер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
М52-прекъсва на газ при включен дебитомер
Здравейте приятели, да попитам на някой дали му се е случвало следното... Карам 320 е36 м52 с Газов инжекцион монтиран преди 1 месец , та така наблюдавам странна случка.
Колата върви на бензин без никакви проблеми , обаче на газ ми прекъсва само когато е включен дебитомера, а когато го изключа го няма това прекъсване
.
На някой да му се е случвало такава аномалия, защото пробвах работещ дебитомер от 320 само ,че м50 дали не са еднакви защото и двете коли са с VANOS?
Благодаря.
Колата върви на бензин без никакви проблеми , обаче на газ ми прекъсва само когато е включен дебитомера, а когато го изключа го няма това прекъсване

На някой да му се е случвало такава аномалия, защото пробвах работещ дебитомер от 320 само ,че м50 дали не са еднакви защото и двете коли са с VANOS?
Благодаря.

Re: М52-прекъсва на газ при включен дебитомер
Откакто е сложена газта ли прекъсва или започна след време , кой ти е монтирал газовата без да види как работи колата след това ?
Монтажа на Газовото е извършен във варна до дом на камиона , монтират brc zavoli .... общо взето най-модерните газови инжекциони може би, или само аз така си мисля ?
Слагат не само на 4 цилиндъра и на v8 и v12 слагат доста успешно.Те даже се чудиха защо прави така колата,на бензин няма никакви проблеми не прекъсва с включен дебитомер , а
също и без дебитомер, но на газ само при включен дебитомер прекъсва и то само като я изфорсирам над 3000 оборота, и не е възможно изпреваване след тези обороти,но когато го
изключа дебитомера и проблема с това прекъсване изчезва... Не знам какво да правя...
Слагат не само на 4 цилиндъра и на v8 и v12 слагат доста успешно.Те даже се чудиха защо прави така колата,на бензин няма никакви проблеми не прекъсва с включен дебитомер , а
също и без дебитомер, но на газ само при включен дебитомер прекъсва и то само като я изфорсирам над 3000 оборота, и не е възможно изпреваване след тези обороти,но когато го
изключа дебитомера и проблема с това прекъсване изчезва... Не знам какво да правя...

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
otlaw написа:Монтажа на Газовото е извършен във варна до дом на камиона , монтират brc zavoli .... общо взето най-модерните газови инжекциони може би, или само аз така си мисля ?
Отиди да ти я качат на програмата и ще ти видят проблема.

Занимаваха се с колата 2 дни , закачаха я на компютър за газовото и не излизат никакви проблеми. Пратиха ме на елкон и там не излезе нищо,само ми казаха че свещите са на 50%.
От както съм взел колата(4 месеца) не съм ги сменял,даже и въздушния филтър. Дали не е проблема в свещите , защото казват ,че пропан-бутана бил капризен от към свещите.
Но ако е от свещите защо ли на бензин нямам проблеми и такива прекъсвания?
От както съм взел колата(4 месеца) не съм ги сменял,даже и въздушния филтър. Дали не е проблема в свещите , защото казват ,че пропан-бутана бил капризен от към свещите.
Но ако е от свещите защо ли на бензин нямам проблеми и такива прекъсвания?
Да обобщим имаш колата от 4 месеца , преди 1 месец си и сложил газ нали така ?
Монтират ти ГИ-то ти си зимаш колата доволен и си
, по едно време отваряш капандурата и гледаш
дебитомера откачен
викаш си я да го закача , обаче почва да не върви
Караш я на майсторите , гледат 2 дена умуват
и ти казват не е от ГИ-то смени си въздушния филтър така ли ?
Монтират ти ГИ-то ти си зимаш колата доволен и си

Дебитомера си е бил включен през цялото време,когато ми слагаха ГИ се появи този проблем с прекъсването, т.е накъсва а не е плавно при целия диапазон от обороти при форсиране над 3000 оборота. На бензин го няма това нещо с включен дебитомер върви си както трябва отлично, но майсторите ми го изключиха и ми казаха ,че може би проблема е в дебитомера,защото закачен на компютъра не показва грешки на газовото,даже и на елкон ходих и там нищо
.Пробвах дебитомер от същата кола 320 е36, обаче двигателя е м50.Моят е м52,дали не са различни и сам се подвел, че не е от дебитомера проблема. До колкото ми е понятно дебитомерите на м50 и м52 са Siemens(и двете коли са с Vanos системата), ако греша моля да ме поправите.Днес смених въздушния филтър, целия беше черен пълен с мухи ,но проблема си остана.Купил съм свещи BOSCH ,ще ги сменя тези дни и ще видим как стоят нещата... 

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
otlaw написа:Дебитомера си е бил включен през цялото време,когато ми слагаха ГИ се появи този проблем с прекъсването, т.е накъсва а не е плавно при целия диапазон от обороти при форсиране над 3000 оборота. На бензин го няма това нещо с включен дебитомер върви си както трябва отлично, но майсторите ми го изключиха и ми казаха ,че може би проблема е в дебитомера,защото закачен на компютъра не показва грешки на газовото,даже и на елкон ходих и там нищо.Пробвах дебитомер от същата кола 320 е36, обаче двигателя е м50.Моят е м52,дали не са различни и сам се подвел, че не е от дебитомера проблема. До колкото ми е понятно дебитомерите на м50 и м52 са Siemens(и двете коли са с Vanos системата), ако греша моля да ме поправите.Днес смених въздушния филтър, целия беше черен пълен с мухи ,но проблема си остана.Купил съм свещи BOSCH ,ще ги сменя тези дни и ще видим как стоят нещата...
Газаджиите са малоумници и дебили. Как може да си помислят да изключат дебитомера, за да не им прави проблеми на тъпото газово

Отивай при тях и им кажи да си оправят осраната инсталация и да проверят какви газови дюзи са ти сложили. Да не се окаже че са ти монтирали дюзи за Тико.
Как върви колата на бензин с включен и изключен дебитомер?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
На бензин колата и с дебитомер и без дебитомер върви отлично, знам че преди да се монтира ГИ колата трябва да няма проблеми на бензин и това е така. Това как са я монтирали, аз нямам как да знам,нали затова са специализирани да извършват тази дейност.Дано не са се изложили , но знам ли ?
Когато бях там слагаха ГИ на БМВ 745 V8
,надали ще имат проблеми с редовия шестак. Сигурен съм ,че не е проблема в колата защото не се оплаквам от вървежа на бензин, без прекъсвания и т.н.

Пробвай с дебитомер който е за двигател м52, тоест серийният му номер трябва да отговаря на номера на твоя оригинален дебитомер.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

11 мнения
• Страница 1 от 1