Е36 91г. проблем със стартера
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Е36 91г. проблем със стартера
Здравейте колеги, имам проблем със стартера(най-вероятно бендикса). Получава се след каране и ако спря, после върти стартера, но мисля че не се включва там зъбчето от електромагнита(не съм много сигурен със устройството на стартерите на Е36-бензин) за да завърти коляновия вал. После след половин час се оправя и пали. Но така ще ме остави някъде..... Трябва да го правя този ремонт задължително. Може ли да ми обясните ако сте имали такъв проблем как сте го направили и даже от любопитство какво точно става там.
(то стари са ни колите и е нормално).Един познат с голф имал подобен проблем ми каза че електрик му го сменил само някакво зъбно колело ли... и се оправило. Аз си мислех че целия стартер се сменя. Не знам колко струва да се оправи паленето на колата ми, нито точно как се прави ремонта и на какво. Благодаря предварително за съветите.

Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: Е36 91г. проблем със стартера
abracadabra написа:Здравейте колеги, имам проблем със стартера(най-вероятно бендикса). Получава се след каране и ако спря, после върти стартера, но мисля че не се включва там зъбчето от електромагнита(не съм много сигурен със устройството на стартерите на Е36-бензин) за да завърти коляновия вал. После след половин час се оправя и пали. Но така ще ме остави някъде..... Трябва да го правя този ремонт задължително. Може ли да ми обясните ако сте имали такъв проблем как сте го направили и даже от любопитство какво точно става там.(то стари са ни колите и е нормално).Един познат с голф имал подобен проблем ми каза че електрик му го сменил само някакво зъбно колело ли... и се оправило. Аз си мислех че целия стартер се сменя. Не знам колко струва да се оправи паленето на колата ми, нито точно как се прави ремонта и на какво. Благодаря предварително за съветите.
Ако си малко технически грамотен,и имаш инструменти ,свали стартера и го дай в ел.сервиз да го ремонтират.Ако не си, закарай цялото мпс .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
То и в двата случая ще го правят в сервиз. Ако запали колата ще я карам, ако-не, технически нетехнически ще го свалям. Но въпроса ми е бендикса ли е за смяна, или друго... То без да се види няма как, но все пак.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Чува ли се напразно въртене или само цъка и нищо не се случва?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Доколкото се разбира от обяснението ти , стартера въртни , но колата не пали ..... ако е така си за бендикс , има го по магазините като отделна част . Стартера на Е36 се сваля трудно , ако не си го правил преди , ще ти е много трудно .... След като се свали отварянето не е философия , но смяната на бендикса има някои особености. Също ако не си го правил (или поне ако няма някой да те напъства , почти сигурно ще счупиш нещо ....вътре има пластмасови детайли с които трябва да се внимана , особено като се има предвид , че са на години ).
Но както вече казах , най -вероятно си за бендикс .....
Но както вече казах , най -вероятно си за бендикс .....
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Днес се уговорих с един майстор. Дано ме приеме да свърши работа че ми трябва колата...... Ще пиша.
П.П.
Свърши работа човека. Смени бендикса. Засега пали. Дано проблема да е отстранен. Ето и снимки на стария бендикс, снимах го малко некачествено но.... Нека има снимков материал, не че не знае някой или не може да види старо зъбно колело.... но. Ето:
П.П.
Свърши работа човека. Смени бендикса. Засега пали. Дано проблема да е отстранен. Ето и снимки на стария бендикс, снимах го малко некачествено но.... Нека има снимков материал, не че не знае някой или не може да види старо зъбно колело.... но. Ето:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
6 мнения
• Страница 1 от 1