Избива масло от виското м52б28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Sub-Zer0
- Потребител
-
- Кара: e36 328i
- Мечтае да кара: ot m1 do m8
Избива масло от виското м52б28
Здравейте колеги, сега ще ви разкажа за моя случай. Взех си е36 м52б20 с присаден м52б28, като веднага след покупката смених маслото и масления филтър - сложих 6,5л 5w40 Total. Взех си и още един литър за всеки случай. След известно време, почнах да наблюдавам, че в двигателния отсек има следи от масло, проверих нивото и се оказа, че съм на минимума. Това се случва на 1800км след смяната на маслото. Долях останалия един литър и всичко беше ОК до вчера. Някъде около обяд колата прегря и започна да пуши. След като вдигнах капака се оказа, че виското е цялото в масло а от там, бомбетата и доста голяма част от отсека. При проверка на маслото се оказа, че не е останало почти никакво в двигателя. Въпроса ми е, някой срещал ли се е с подобен проблем? От къде може да избива масло към виското и как евентуално да се справя с това главоболие

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: Избива масло от виското м52б28
От виското няма как да ти избива моторно масло, виското го завихря само.. Провери този маркуч под соленоида..
Предполагам, че прегряването се дължи на масло по ремъка, сигурно и хирдравликата ти се е изгубила??
Предполагам, че прегряването се дължи на масло по ремъка, сигурно и хирдравликата ти се е изгубила??
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Sub-Zer0
- Потребител
-
Благодаря за бързия отговор колега, и на мен ми беше чудно как така стига до виското
ще погледна маркуча и ще пиша пак тук да кажа. Колкото до хидравликата - нея никаква я няма, но не предполагах че нещата са свързани.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
"Нещата" са свързани защото ги движи един и същ ремък! Би трябвало и лампата за зареждането на акумулатора да е светнала.Омазвайки се с масло,ремъка започва да приплъзва върху ролките и да не се върти нормално.На него са "закачени" водната помпа с виското,алтернатора и хидравликата.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Алтернатора да светне е голяма мъка заради позицията му, но те съветвам да отидеш в някой сервиз... Такива онлайн диагностики са чисто хвърляне на боб 
П.С На студен мотор завърти пълен ляв-десен бавно, ако не чуваш помпата, значи проблема с хидравликата не е от маслото по ремъка..

П.С На студен мотор завърти пълен ляв-десен бавно, ако не чуваш помпата, значи проблема с хидравликата не е от маслото по ремъка..

- Sub-Zer0
- Потребител
-
Колеги, проверих маркучето и то си е здраво. Днес ходих на майстор и се оказа, че фланеца за охладителната течност, където се помещава термостата е спукан и от него тече вода, което води до прегряването на двигателя. Отделно от там капеше вода, върху ремъка, което пък водеше до приплъзване при ролката на алтернатора и от там - светване на лампата за акумулатора. Следващите дни ще видя какво се случва в отсека и ще дам отчет за проблема с маслото 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
За теча на масло погледни номер 6 от схемата на линка дето съм дал , да не би от там да изпуска http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-S ... il_filter/
7 мнения
• Страница 1 от 1