Избива масло от виското м52б28

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 328i
Мечтае да кара: ot m1 do m8

Избива масло от виското м52б28

Мнение от Sub-Zer0 » 16 Сеп 2015, 13:18

Здравейте колеги, сега ще ви разкажа за моя случай. Взех си е36 м52б20 с присаден м52б28, като веднага след покупката смених маслото и масления филтър - сложих 6,5л 5w40 Total. Взех си и още един литър за всеки случай. След известно време, почнах да наблюдавам, че в двигателния отсек има следи от масло, проверих нивото и се оказа, че съм на минимума. Това се случва на 1800км след смяната на маслото. Долях останалия един литър и всичко беше ОК до вчера. Някъде около обяд колата прегря и започна да пуши. След като вдигнах капака се оказа, че виското е цялото в масло а от там, бомбетата и доста голяма част от отсека. При проверка на маслото се оказа, че не е останало почти никакво в двигателя. Въпроса ми е, някой срещал ли се е с подобен проблем? От къде може да избива масло към виското и как евентуално да се справя с това главоболие :dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Re: Избива масло от виското м52б28

Мнение от Conqueror » 16 Сеп 2015, 15:49

От виското няма как да ти избива моторно масло, виското го завихря само.. Провери този маркуч под соленоида..

Предполагам, че прегряването се дължи на масло по ремъка, сигурно и хирдравликата ти се е изгубила??
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Sub-Zer0 » 16 Сеп 2015, 16:08

Благодаря за бързия отговор колега, и на мен ми беше чудно как така стига до виското :dunno: ще погледна маркуча и ще пиша пак тук да кажа. Колкото до хидравликата - нея никаква я няма, но не предполагах че нещата са свързани.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Сеп 2015, 19:23

"Нещата" са свързани защото ги движи един и същ ремък! Би трябвало и лампата за зареждането на акумулатора да е светнала.Омазвайки се с масло,ремъка започва да приплъзва върху ролките и да не се върти нормално.На него са "закачени" водната помпа с виското,алтернатора и хидравликата.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 16 Сеп 2015, 23:53

Алтернатора да светне е голяма мъка заради позицията му, но те съветвам да отидеш в някой сервиз... Такива онлайн диагностики са чисто хвърляне на боб :yes:

П.С На студен мотор завърти пълен ляв-десен бавно, ако не чуваш помпата, значи проблема с хидравликата не е от маслото по ремъка..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Sub-Zer0 » 17 Сеп 2015, 20:04

Колеги, проверих маркучето и то си е здраво. Днес ходих на майстор и се оказа, че фланеца за охладителната течност, където се помещава термостата е спукан и от него тече вода, което води до прегряването на двигателя. Отделно от там капеше вода, върху ремъка, което пък водеше до приплъзване при ролката на алтернатора и от там - светване на лампата за акумулатора. Следващите дни ще видя какво се случва в отсека и ще дам отчет за проблема с маслото :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 18 Сеп 2015, 7:03

За теча на масло погледни номер 6 от схемата на линка дето съм дал , да не би от там да изпуска http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-S ... il_filter/

Назад към E36