При отвиване на капачката антифриза се покачва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
При отвиване на капачката антифриза се покачва
Здравейте колеги, имам едно питане. Понеже колата губеше антифриз, и се оказа че е от долу от разширителното казанче, където влиза в радиатора, направо купих нов радиатор и го смених. Колата също е със сменена водна помпа, термостат и нова капачка на радиатора на 2бара. С двигател м52б20 е. Колата е обезвъздушена, парно има на празен ход, стрелката не мърда от средата. Няколко дни след обезвъздушаването реших да погледна нивото на антифриза, сутрин на напълно студен двигател, забелязах че е около 2 пръста под надписа колд (може би течноста дето е загубила при обезвъздушаване, защото следя колата стриктно за теч отново и определено няма
) ,та когато отвих капачката да долея се чу силно изсъскване и нивото на антифриза отиде около 2 пръста над надписа колд... Нормално ли е това? Предполагам като отвих капачката колата глътна въздух и от там се покачи нивото? Има ли нужда да я обезвъздушавам отново, или да доливам антифриз? Всичко това се случва след около 15ч престой на колата, така че двигателя беше напълно студен. Поздрави!

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: При отвиване на капачката антифриза се покачва
Ами ти таз капачка за какво мислиш е там ? Нали се поддържа някакво налягане в системата
Може да имаш останал въздух (в което се съмнявам), но по принцип е нормално ..
Виж евентуално да смениш капачката с нова - оем или нещо добро, че само ментета виждам в последно време
) !

Може да имаш останал въздух (в което се съмнявам), но по принцип е нормално ..
Виж евентуално да смениш капачката с нова - оем или нещо добро, че само ментета виждам в последно време

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: При отвиване на капачката антифриза се покачва
Според мен не е нормално! Когато е студена,капачката се развива и системата не поема въздух или каквото и да е друго! Тогава,нивото,което виждаш със затворена капачка и след като я отвориш си едно и също.Явно клапана на твоята нещо не работи,както трябва! Той е двоен! Може и да "поема" и да "изпуска".В твоя случай дори имаш повечко количество в казанчето.Пробвай с друга капачка и купувай!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
3 мнения
• Страница 1 от 1