Колата забива - 318is M42B18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Колата забива - 318is M42B18
Колеги, един бърз въпрос. Вчера на колата изведнъж и стана нещо, на ниските обороти забива, не може да се изфорсира, гърми в генерацията, като я изкараш над 3-4000 оборота и си върви нормално, но естествено не можеш да караш така постоянно, просто колкото да се прибера. Попринцип ламбда сондата е заминала и търсих друга в момента, възможно ли е от нея да са всичките проблеми, изведнъж тотално да се е скапала, защото аз си мисля дали няма да е датчик разпределителен вал? От сонда възможно ли е чак да не иска да се изфорсира, а на място оборотите играят от 200 до 800. Откачих дебитомера, без него направо на място не може да работи, така че го изключих като вариант.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Колата забива - 318is M42B18
Възможно е да е датчика на коляновия вал (от ламбда и датчик разпределителен вал не мисля , че ще се държи чак така , както описваш ). Най -добре е една диагностика да се направи и ще се види ....
Здравейте колеги, искам да се включа в темата, защото имам същия проблем. Аз съм с М43В16. Като гледам колегата е от Асеновград и може решението на проблемите ни да е едно и също (имам предвид при един и същи човек). Методи, казваш диагностика, а знаеш ли някой грамотен майстор за нея в Пловдив.
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Смених стъпковия мотор, никаква разлика, разкачам датчика на коляновия вал, без него естествено не запали, разкачих разпределителния и с него запали и пак същите симптоми, от там при работещ двигател с откачане и закачане на датчик разпределителен вал никаква разлика. Изкарах датчика от главата, целия беше в масло, което е нормално, изчистих го, пръснах спрей в буксите от другия край и до преди малко карах колата и засега никакви проблеми...
Ако пак се появи ще ходя на диагностика.

4 мнения
• Страница 1 от 1