теч от разширителното казанче
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
теч от разширителното казанче
колеги проблема е следния: тече антифриз от разширителното казанче и то стабилно когато колата е загряла, когато е студена или не е запалена не тече. Теча идва от дъното на казанчето, а не от стените, следователно отпада вариянта да се е спукало и според мен тече от пробката долу. Ако не се лъжа тя има О-пръстен, може да е заминал и от там да идва теча. Въпроса ми е възможно ли е да тече от там и сменя ли се само )-пръстен или само пробка или направо цяло казанче? Защото четох в една тема за е46 че смяната била много трудна да нанижеш ново казанче на стар радиатор и т.н.т.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: теч от разширителното казанче
По принцип има два о-пръстена. Един малък горе високо и големия в основата на казанчето. Вземи си и двата от дару, свали казанчето и ще ти се изяснят нещата. Ако става дума за колата от профила не е сложно. А това, че се появява антофриза в долната част не значи, че не може и да тече от горния о-пръстен, но се стича между разширителя и радиатора. И е нормално да се проявява при загрял мотор, все пак тогава има и налягане.
- Chernogorov
- Потребител
-
- Кара: 320i 1992г.
- Мечтае да кара: 765 Li
Колега двата опръстена са 100% при мен беше от там.Смених ги и двата големия струва към 7 лева а малкия стотинки. Маха се едната щипка на радиатора развъртат се двете еврейски звезди сменяш ги и почистваш хубаво местата защото се събират боклуци там.Дано да съм помогнал.
- bmwfenkat@
- Потребител
-
Здравейте извинявам се,че ползвам темата.Понеже става въпрос за О-пръстените.Някой знае ли точните размери на О-пръстените?Свалихме старите и купихме пак такива,но май не са точния размер и продължава да тече.
4 мнения
• Страница 1 от 1