M50 - спря да пали

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: M50 датчик, ама кой?

Мнение от bum_bum » 03 Авг 2015, 13:13

Вече не ходя там по други причини ама виж от форума Лудия или Милен (Napsters). Би трябвало да свършат работа.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: M50 - спря да пали

Мнение от u`F`o » 07 Авг 2015, 18:46

Колеги, навъртях около 1200 км за 10-тин дни без затруднения. Стигнах до морето без проблеми. Карах си със 120-140-160, 200- всичко 6. И тъкмо отивам да преместя колата, и хоп... спря да пали. Баш докато съм на почивка :mhihi: Добро време, да си вземе неплатен отпуск.

Успях да я запаля, за да я преместя на 200 метра след 4-тото въртене по 6-7 секунди. Както си я паркирах и изгасна на място. Въртях 5-6 пъти и дори не се опитва да запали - само върти стартерът.

След всички тези проблеми - можем ли да заключим, че е датчикът на коляновия вал? Или и разпределителен вал? Мисля да поръчам двата датчика и да ги сменя тук, стига да е от тях.

Поздрави,
Николай

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 07 Авг 2015, 20:27

Най вероятно е този на коляновия вал. С неработещ разпределител все ще запалиш, разпределителния ще ти го пратя, за да не купуваш ако искаш все пак да не даваш излишни пари.
Само че, мога да ти го пратя в понеделник, ако еконт работят утре съм ангажирал някой! Може и да е от самата демферна шайба.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 07 Авг 2015, 21:05

Можем да заключим или да отидеш на майстор или най-после да си купиш мултицет за 5лв и ползвай написаното до момента :banghead: :banghead: Да се беше изцапал малко и да беше замерил 2-3 датчика, вместо да чатим 5 страници. Вече на 100% се убедих че всички тук са дървени философи, професионалисти тунери, електротехници специалисти по бмв и няма смисъл да си трия клавиатурата. Успех.

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 07 Авг 2015, 21:58

M10 написа:Можем да заключим или да отидеш на майстор или най-после да си купиш мултицет за 5лв и ползвай написаното до момента :banghead: :banghead: Да се беше изцапал малко и да беше замерил 2-3 датчика, вместо да чатим 5 страници. Вече на 100% се убедих че всички тук са дървени философи, професионалисти тунери, електротехници специалисти по бмв и няма смисъл да си трия клавиатурата. Успех.

Не съм съгласен. Всъщност се бях уговорил с един колега от форума, след морето да ги замерим датчиците + един приятел, който има диагностика, до края на седмицата - пак след морето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 08 Авг 2015, 20:28

u`F`o написа:
M10 написа:Можем да заключим или да отидеш на майстор или най-после да си купиш мултицет за 5лв и ползвай написаното до момента :banghead: :banghead: Да се беше изцапал малко и да беше замерил 2-3 датчика, вместо да чатим 5 страници. Вече на 100% се убедих че всички тук са дървени философи, професионалисти тунери, електротехници специалисти по бмв и няма смисъл да си трия клавиатурата. Успех.

Не съм съгласен. Всъщност се бях уговорил с един колега от форума, след морето да ги замерим датчиците + един приятел, който има диагностика, до края на седмицата - пак след морето.

Ако те беше оставила колата на път за морето кво праиме !?!?!?Как може с такъв проблем да тръгнеш на път, ти връзка с главния имаш ли?

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 09 Авг 2015, 17:17

Като го прави чат пат, от къде да знам кога ще сдипли ? Минах 800 км преди това и беше Ок. Нямаше друга кола, която да ползвам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 330 xi
Мечтае да кара: BMW F82 M4

Мнение от -={WHO}=- » 09 Авг 2015, 17:25

Колега откачъл съм датчика на рапределителния вал, пали и си върви и без него обаче тази операция не става с датчика за коляновия вал. Той ти е проблема да знаеш но и с прецакан такъв би трябвало да запали ( МНОГООО трудно но да запали ).
БМВ - Радостта от дрифта :d

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 10 Авг 2015, 9:53

Сменихме датчика на коляновия вал - нищо. :dunno: Бензин няма в рейката, искра има. И след няколко часа търсене разбрахме защо. Умряло реле.
Беше се наводнило като го отворихме. Има три главни релета, които захранват всички компоненти от системата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 10 Авг 2015, 10:44

u`F`o написа:Сменихме датчика на коляновия вал - нищо. :dunno: Бензин няма в рейката, искра има. И след няколко часа търсене разбрахме защо. Умряло реле.
Беше се наводнило като го отворихме. Има три главни релета, които захранват всички компоненти от системата.

Тези до бушоните, или това при ECU-то? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 10 Авг 2015, 10:53

Проблемите са ти в помпата или в цедката! Премери налягането на бензина! Преди да изключиш това като вариант, нема смисъл да пишеш повече.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Предишна

Назад към E36