След смяна на виското - перката се върти мощно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
След смяна на виското - перката се върти мощно
Привет колеги, преди известно време смених виското, сложих ново по-евтино - за 80 кинта мисля ("оригиналните" бяха по 200, та разликата беше голяма).
Като цяло преди да го сменя нямах проблеми с прегряването, но беше заминало 100%, сега пак нямам проблеми с прегряването даже напротив.
Проблемът е следният - все едно със с турбо (а колата е 318i) като цяло малко като позагрее колата 70 градуса и виското зацепва толкова яко, че перката свисти като за 3 турбини.
Колата не прегрява в по-студено време даже ако я пускам на скорост (така перката се върти с об. на двигателя съответно) температурата дори пада под "12 часа".
Някой имал ли е подобен опит и съответно бърка ли я перката ако си карам така и си върти здраво (за сега - гоня 10 хиляди километра вече след смяната и не съм имал проблеми).
Като цяло преди да го сменя нямах проблеми с прегряването, но беше заминало 100%, сега пак нямам проблеми с прегряването даже напротив.
Проблемът е следният - все едно със с турбо (а колата е 318i) като цяло малко като позагрее колата 70 градуса и виското зацепва толкова яко, че перката свисти като за 3 турбини.
Колата не прегрява в по-студено време даже ако я пускам на скорост (така перката се върти с об. на двигателя съответно) температурата дори пада под "12 часа".
Някой имал ли е подобен опит и съответно бърка ли я перката ако си карам така и си върти здраво (за сега - гоня 10 хиляди километра вече след смяната и не съм имал проблеми).
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Re: След смяна на виското - перката се върти мощно
Бърка я до толкова , че в един момент ще се пръсне и в най-лошия вариант : Маркучи , дифузьор , радиатор , преден капак .
За милиони-няма закони.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Виското когато работи правилно,не се чува
,само фучане на въздух-нищо друго 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- drago9205
- старши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Виското когато работи правилно,не се чува,само фучане на въздух-нищо друго
Тъй де, чува се силно фучане на въздух от перката, не от виското.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Другото, което също се зачудих, последните месеци като чели разхода на колата се вдигна малалко спрямо старите ми замервания/наблюдения от преди половин година, възможно ли е постоянно зацепилото виско да води до това след като двигателя се товари постоянно да върти перката?
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Ми нормално е , то си е товар!Същото е и като включиш климатика! Но пък ще върви повече ,щото загребва въздух, като витло на самолет и иии направо излита ... шегичка
Карай така около месец и ако няма разлика си купи читаво виско! Аз също съм с "мейле" и по-големите жеги свисти ,но само при ниска (първа) скорост и на място ,когато работи двигателят. 

7 мнения
• Страница 1 от 1