318IS забива преди 5000rpm
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
318IS забива преди 5000rpm
Да започнем от начало.. като купих колата не съм забелязал да го има това забиване, но имаше определени проблеми с вакуумите, които ги оправих и останових, че ДИСА клапата не работеше заради спукана мембрана, смених я с друга здрава втора ръка. И след това се появи проблема с забиването, съответно реших, че пак ДИСА-та прави проблеми и я изолирах, но проблема остана. Забиването го има и на газ (ГИ) и на бензин, съответно отписване бенз. филтър и помпа.
Преди 2 дни сложих спортен филтър за проба как ще се отрази на колата понеже е с чип и като че ли забиването не се усеща толкова, но пак го има
Преди 2 дни сложих спортен филтър за проба как ще се отрази на колата понеже е с чип и като че ли забиването не се усеща толкова, но пак го има

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: 318IS забива преди 5000rpm
Срещал съм подобен проблем - след чип колата забиваше на малко преди 4000, беше дизел обаче. Проблемът беше в дебитомера - беше нов, но някакъв италиянски, не помня какъв - не беше оригинален или близък до него за колата. Колата беше Сеат Толедо 1.9 ТДИ. Момчето си купи дебитомер Бош и всичко се оправи.
Мислех да пробвам с компютър от друга кола, но заради евс-а става много играчка. Освен да пробвам с друг дебитомер, но ме съмнява да е от него.
Други предложения ?
Други предложения ?
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw e36 coupe
- Мечтае да кара: m3 e36
- Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...
Същия проблем... 318ИС (само че без чип)... Счупи ДИСА , карах известно време без... видя ми се мудна... смених с друга... същия проблем... малко преди 5000 оборота забива наистина... а в ниските ако я карам бавно докато обърне на бензин после е КУРШУМ до 4500/5000...Но давам ли газ на бензин и после да обърне на газ.... сиг. и 318и ще ме мине...
аа забравих да кажа, на диагностиката ми изписва ,,Датчик скорост,, един приятел каза че неговата е давала същата грешка и пак така е забивала до като не я е оправил, но не съм го питал как....
аа забравих да кажа, на диагностиката ми изписва ,,Датчик скорост,, един приятел каза че неговата е давала същата грешка и пак така е забивала до като не я е оправил, но не съм го питал как....
И моята записва датчик скорост. Питай го ако можеш дали се е оправила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Еми вижте на ИС-а от къде взима данни за скорост, на АБС-а задния десен датчик и го сменете 

Пробвах с изключен спийд сензор, но разлика нямаше. Сложих и друг дебитомер от работеща кола, но пак проблема си остава
8 мнения
• Страница 1 от 1