Проблем с охлаждането
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с охлаждането
Имам проблем и от колата (БМВ 318 ТДС) тече вода. Предполагах, че е от някой маркуч, но се оказа от друго. Дебелият маркуч който идва от радиатора към двигателя на мястото където влиза към самия двигател има нещо като метален накрайник, върху който се нахлузва маркуча и се стяга със скоба. Проблема е че този "накрайник" е корозирал (незнайно защо) и върху него има няколко дупки (едната колкото нокът другите две по малки) и от там изтича течността за охлаждане. Въпросът ми (ако някой ме е разбрал за какво говоря
) е дали този "накрайник" се сменя и къде мога да намеря такъв? Става въпрос за маркуча показан на снимката.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sekoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 M50B20 | Peugeot 308 HDI
- Мечтае да кара: E36 or E46 Turbo 500+
- Детайли за колата: Има Шпер | Френска и чуплива
Re: Проблем с охлаждането
Не съм запознат с дизелите, но в реал оем не го дават като резервна част.

Може и аз да не гледам правилната схема,но провери дали няма болтове или гайки към главата.
Ако няма, заварка на аргон и си ти.

Може и аз да не гледам правилната схема,но провери дали няма болтове или гайки към главата.
Ако няма, заварка на аргон и си ти.

- packa
- Потребител
-
- Кара: кракомобил
- Мечтае да кара: 760i
Реално този маркуч струва 82лева. Това за което говориш не знам да се подменя, но ако се подменя щом маркуча е 82 лева и само на дилър се намира не знам това колко пари ще е?! 

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 330 xi
- Мечтае да кара: BMW F82 M4
Ако тази част от която ти тече може да се демонтира, значи се и продава - ако няма болтове, гайки, нитове, каквото и да е било значи не се продава. По пътя на логиката как ще се продаде нещо което не може да се демонтира. Това е едното второ маркучи се продават навсякъде, Тех-Ко, Ауто + и тук: http://www.dalia005.com/ohladitelna.html и тук: http://www.dbk-dimitrov.com/маркучи/водни-и-маслени-съединения/водни-съединения-маркучи . Ако съм помогнал ще се радвам - успех 

БМВ - Радостта от дрифта :d
sekoy схемата е правилната и не няма никакви болтове нитове или други свъзващи елементи и най вероятно ще трябва да се заварява. Чудех се дали тази част не е с резба и да е завита в тялото на двигателя и дали не може примерно варте в нея или отвън да се набие някакъв цилиндър с по голям или по малък диамертър от този на частта.
5 мнения
• Страница 1 от 1