bmw 318is не пали.няма ток на свещите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- georgidenis
- Потребител
-
bmw 318is не пали.няма ток на свещите
здравеите.имам проблем със запалването при 318ис е36.смених бобината и нее от нея.на свещите няма ток.даите идеи
Последна промяна georgidenis на 15 Апр 2014, 16:00, променена общо 1 път
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: bmw 318is не пали.няма ток на свещите
Датчик колянов вал ,комп.
- georgidenis
- Потребител
-
Някъде четох че може да работи и без датчика на коляновия вал.Че ще прекъсва ще губи обороти ама пак трябва поне да пропуква при паленето. Възможно ли е.защото се ориентирах направо към компа да пробвам.благодаря
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Кое ще ти имитира датчика на коляновия вал , да каже на компа кога да дава импулс на бобината? Пробвай с друг датчик ако не стане пробвай и компа.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Що първо не я закачиш на клюкарка (диагностика) и то ще си покаже! Така ще гадаеш ,ще сменяш и накрая пак ще стигнеш до диагностиката!
- bmw_e30i
- Потребител
-
- Кара: само бмв
- Мечтае да кара: бмв с работещи стакла:-)
и аз мисла че проблемати идва от датчика на колановия ваз защото и аз сам имал са6тия проблем
- georgidenis
- Потребител
-
закачихме я за диагностика,ама компютъра неможе да се свърже към компютъра на колата.таблото го разчита направи ми инспекция на маслото ама несе свързва с двигателя като цяло.маистора казва че може да има прекъсната маса или друга жица.а ина4е датчика го смених
- VSDriver
- Потребител
-
- Кара: E39 525tds 96' M51
georgidenis написа:закачихме я за диагностика,ама компютъра неможе да се свърже към компютъра на колата.таблото го разчита направи ми инспекция на маслото ама несе свързва с двигателя като цяло.маистора казва че може да има прекъсната маса или друга жица.а ина4е датчика го смених
Има ли подобрение след като смени датчика?
BMW POWER
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
///Mechov написа:Кое ще ти имитира датчика на коляновия вал , да каже на компа кога да дава импулс на бобината? Пробвай с друг датчик ако не стане пробвай и компа.
Когато датчика на коляновият вал дефектира, неговите функции се поемат от датчика на разпределителният вал, той пак дефинира ГМТ на 1-ви цилиндър, но понеже неговият сигнал е с по-различна характеристика, DME трябва да прави повече изчисления, което води до по-лоша работа на двигателя. За да се прочете двигателя трябва да се използва DIS и хардуер с възможност да работи с ADS.
И какъв беше проблема защото и аз сега имам такъв проблем само че на двата цилиндъра има ток а на другите два няма но по някога има искра и после пак няма
И какъв беше проблема защото и аз сега имам такъв проблем само че на двата цилиндъра има ток а на другите два няма но по някога има искра и после пак няма
- metodi80
- старши ентусиаст
-
При БМВ често се налага след смяна на датчик на колянов вал , мотора пак да не запали , докато не бъде изчистена грешката , която е записана в компютъра ! Намери човек , който да може да ти направи диагностика със света (ако мотора е м42 , задължително ти трябва АДС-режим и хардуер , който работи в този режим, ако мотора е М44 , може й в ОБД-режим , софтуера може да е и друг , не е задължително да е DIS ). По въпроса дали ще пали или не при повреден датчик на колянов вал , няма категоричен отговор , понякога може й да пали ,но да не работи добре , в други случаи не иска да мъцне (лично съм се убедил в това ).
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Emil318is написа:И какъв беше проблема защото и аз сега имам такъв проблем само че на двата цилиндъра има ток а на другите два няма но по някога има искра и после пак няма
Както колегата metodi80 ти казва, без да се закачи колата за диагностика и види какво се случва със запалването във всеки един цилиндър, може само да се гадае, но дали има смисъл от това и дали няма да излезе прекалено скъпо.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
zvetiko написа:Emil318is написа:И какъв беше проблема защото и аз сега имам такъв проблем само че на двата цилиндъра има ток а на другите два няма но по някога има искра и после пак няма
Както колегата metodi80 ти казва, без да се закачи колата за диагностика и види какво се случва със запалването във всеки един цилиндър, може само да се гадае, но дали има смисъл от това и дали няма да излезе прекалено скъпо.
Е колко скъпо!?!?! Една диагностика е 20 - 30 лв. и ти казва всичко! Но и този който ти я прави трябва да я разчете правилно!Значи първо прочита грешките ,после ги чисти и пускате колата да работи, и на живо вече се чете каквото има! Абе трябва си някой в час с нещата , а не само някой с лаптоп и програмка за диагностика!
- Бобито
- Потребител
-
- Кара: 318ti
- Детайли за колата: 318ti M-technik
От какво се оказа проблема, ако си го оправил разбира се?
15 мнения
• Страница 1 от 1