някакво тик-такане се чува...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
някакво тик-такане се чува...
като колата е на контакт се чува нешо като реле на мигачите,така тиктака,звука идва от......между централните духалки на парното и жабката.стартирам двигателя,но пак се чува този звук.....мигачите си работят и си цъкат нормално,но това странно цъкане не спира.първия път ми се стори на бомба с брояч :П (в кръга на шегата),сега някои път дори не му обръщам внимание,но си е проблем,та някои има ли идея какво е това "цъкане,тиктакане"
благодаря ви и поздрави от пазарджик.

По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Да не е от клапите на парното или нещо такова....на мен ми казаха, че се чувало, когато навън е топло и пуснеш парното да духа вътре топло, нещо както когато пуснеш климата в къщи на топло при топло време навън външното тяло е по шумно, отколкото когато е студено. Когато е студено навън звука изчезвал 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70

Re: някакво тик-такане се чува...
E36 320i написа:като колата е на контакт се чува нешо като реле на мигачите,така тиктака,звука идва от......между централните духалки на парното и жабката.стартирам двигателя,но пак се чува този звук.....мигачите си работят и си цъкат нормално,но това странно цъкане не спира.първия път ми се стори на бомба с брояч :П (в кръга на шегата),сега някои път дори не му обръщам внимание,но си е проблем,та някои има ли идея какво е това "цъкане,тиктакане"благодаря ви и поздрави от пазарджик.
При мен също се чува подобен шум, но по скоро е като леко пукане при запален двигател, чува се през интервал от 3 секунди и е съвсем леко, не мога да определя от къде идва шума но е някъде от предницата според мен! Нямам идея какво е това, но трябва да се види

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И моята имаше такова прищракване, от клапите на вентилацията е най-вероятно...
Never mistake motion for action...
- ToHuTo
- Потребител
-
- Кара: под налягане
Днес карах едно ВОЛВО S40 и при него имаше едно такова тиктакане
като от часовник ,и не спря докато не си сложих колана
При Е36-иците не знам дали има такова нещо
като от часовник ,и не спря докато не си сложих колана

При Е36-иците не знам дали има такова нещо

Обичам боба,обичам хлеба, и обичам да е.а
благодаря ви.не е щракане от двг.парното не го пускам,а се чува....не е през интервал от 3 секунди,по-скоро е под секунда.а аз имам проблем с парното,работи само на 4 степен,така е от както купих колата,а преди го нямаше това тиктакане.възможно ли е да е някакво реле..... ?инспекшана не свети,всичко си е както трябва на таблото....

По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Има едно клапанче дето се управлява от ЕКУто и пуска парите от резервоара да изгарят в двигателя. При мен се чува понякога като тиктакане и много се тормозих доката разбера от какво е. Да не е и при теб от него. То се намира на лявото бомбе и като го хванеш с ръка се усещат ритмични удари.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF51&mospid=47428&btnr=13_0372&hg=13&fg=15
Номер 1 на схемата е.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF51&mospid=47428&btnr=13_0372&hg=13&fg=15
Номер 1 на схемата е.
13 мнения
• Страница 1 от 1