Част от кардана на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Част от кардана на е36
Не и в Е39 ... Там само виско-муфа липсва ... Каре, кръстачка, някакво шарнирно съединение - да има 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Lenco написа:SH3M37A написа:...
Колегата по долу е написал немеца го е сложил с някаква причина . Значи трябва да е там и си има някаква цел. ....
Май в следващите модели, и немеца е размислил, дали да го има това нещо.
Колега не съм запознат със следващите модели и не съм участвал в проектирането на колата. Все пак всичко ,което се слага по автомобила се изследва преди да се пусне в производство. В следващия модел с развиването на технологиите може да са намерили начин с който да компенсират тази част и затова да я няма. Всичко с времето се усъвършенства дори и хората. Затова казвам ,че щом са го сложили е имало конкретна причина. И двамата не сме поне за себе си мога да потвърдя ,че не сме на толкова високо техническо ниво за да определим дали тази част е имала смисъл да бъде там или не.

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
SH3M37A написа:....
Далеч съм от мисълта, че съм по-умен от инженерите. Автомобилите не са ми професия, просто си чопля, когато почивам и понякога чета, като нямам работа.
Както споделих, виждал съм такава ламарина, която беше в/у гуменото каре на е30/323, което пък е същото, като на е21/е30/е36/е90/е46/е34/е60/е28/е81........
В първия пост беше показан този вариант. Има и втори, който е до карето, нямам идея, къде се слага, но на повечето от изброени автомобили, няма нито едно.
А и висящия лагер е еднакъв на почти всички БМВ-та.
Това са простите факти, а между другото и м3/е46 няма въпросното инженерно решение

И за да завършим с инженерите ... измислили са АСЦ, няма да го коментирам, повече от тук пишещите ще ме разберат, както и липсата на заводски шпер в е46 (без М-моделите).
Никога не бих се осмелил да напиша такова нещо
. Това си е форумно самоубийство
.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
На моята 28ца го няма, и не съм го махал
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Каталожен номер: 26111434254 "Torsional vibration absorber 1.284 kg" Цена в дару 270лв
води се някякъв демфер, интересното е, че го има и на коли с климатик (демферен маховик) , така и на коли с обикновен. 3 бр. е36 вдигам на подемник и всичките го имат! Само седана ми нямаше такова, сещам се защоно му сменях гуменото каре на кардана 

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2